Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължиха настъпателните действия на Мелитополското

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължиха настъпателните действия на Мелитополското
Коментари Харесай

ISW: Украинците напредват по Мелитополското направление и изтласкат руските войски

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължиха настъпателните дейности на Мелитополското направление, където изтласкат съветските войски. Геолокационни данни демонстрират, че украинците напредват западно от Вербово, това се показва в последния отчет на Института за проучване на войната (ISW), представен от РБК–Украйна.

Руските сили не престават лимитираните наземни офанзиви по линията Купянск-Сватово-Креминна на 18 септември, само че не реализират доказани триумфи.

Бившият заместник-министър на защитата на Украйна Анна Маляр заяви, че украинските войски са отразили съветски офанзиви покрай Новоселивск. Говорителят на пресслужбата на Източната група войски Иля Евлаш заяви, че съветските войски са понижили настъпателната си интензивност в Купянското направление, написа " Фокус ".

Маляр също по този начин осведоми, че съветските войски не са правили щурмови интервенции край Креминна и не престават да се прегрупират.

Ръководителят на Главното разследващо ръководство на Украйна (ГРУ) Кирило Буданов съобщи, че съветските войски са разположили елементи от новосъздадената 25-а общовойскова войска на линията Купянск-Сватово-Креминна в състав 80% от плануваната бройка и единствено 50% от нужната техника, потвърждавайки оценката на ISW, че 25-та CAA евентуално е неефективна в борба заради прибързаното си разполагане.

На 18 септември украинските сили не престават офанзивата край Бахмут и съгласно известията напредват. Иля Евлаш съобщи, че украинските сили са постигнали неустановен прогрес в региона на Клещеевка, Бахмут и Предтечино, както и край Андреевка, Курдюмивка. 

Маляр съобщи, че предходната седмица украинските войски са си върнали 5,1 кв. км територия в посока Бахмут. От Генералния щаб на ВСУ оповестиха, че украинските войски са траяли щурмовите интервенции в региона на Клещеевка. Евлаш съобщи, че боевете не престават наоколо до железопътната линия източно от селището.

Руските " военни репортери " продължиха да настояват, че украинските сили не управляват изцяло селището, като обявиха, че северната част на обитаемото място остава противоречива " сива зона ", откакто съветските войски са се изтеглили.

Руски източници са съобщили, че тежките боеве не престават по линията Курдюмовка-Андреевка-Клещеевка, в околните горски региони и край железопътната линия на изток. Руски " боен сътрудник " твърди, че украинските сили са атакували покрай Дубово-Василовка.

Генералният щаб на ВСУ съобщи, че украинските сили са отблъснали съветските офанзиви край Бела Гора, Клещеевка и Андреевка. Маляр съобщи, че съветските сили несполучливо са се пробвали да пробият украинските позиции край Орехово-Василовка.

Геолокационни карти, оповестени на 18 септември, демонстрират, че съветските войски са направили леко нахлуване северно от Авдеевка. Маляр съобщи, че съветските сили организират несполучливи офанзиви край Керамик, Авдеевка, Северни, Маринка и Новомихайловка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР