Въоръжените сили на Украйна водят хаотична и неконтролирана стрелба по

...
Въоръжените сили на Украйна водят хаотична и неконтролирана стрелба по
Коментари Харесай

Украйна не се отказва да обстрелва мостовете над Днепър

Въоръжените сили на Украйна водят " безредна и неконтролирана пукотевица " по Антоновския мост край Херсон , сподели Кирил Стремоусов, заместник-началник на окупационната администрация на Херсонска област.

" Антоновският мост непрестанно се обстрелва, макар обстоятелството, че в действителност е затворен отдавна ", сподели той.

По-рано през днешния ден Стремоусов сподели пред съветската осведомителна организация ТАСС, че у краинските сили са изстреляли три ракети HIMARS по Антоновския мост в понеделник , само че мостът сега работи (не е ясно обаче дали по него може да минава тежка техника-бел.ред.)

Според него задачата на украинските военни не е самият мост, а

Антоновският мост е единствената автомобилна артерия, свързваща Херсон с останалата част от Херсонска област на противоположния бряг на Днепър . От края на юли мостът е под непрекъснат огневи надзор на Въоръжените сили на Украйна.

Антоновският мост е стратегическо оборудване, което разрешава на Русия да доставя армията си с оръжие на десния бряг на Днепър. Мостът е единственият авто мост, свързващ Херсон, ситуиран на западната страна на Днепър, с част от Херсонска област от другата страна. Украинските въоръжени сили неведнъж нападнаха сериозното оборудване с доставените от Съединени американски щати РСЗО HIMARS, вследствие на което. Първоначално управляващите ограничиха придвижването по него, като не разрешиха прекосяването на камиони. Но след придвижването по моста беше изцяло спряно. Според окупационната администрация " това не играе роля от военна позиция, а единствено усложнява живота на цивилните. "
 Британското разузнаване: Украйна е унищожила основен за Русия понтонен мост
Британското разузнаване: Украйна е унищожила основен за Русия понтонен мост

Мостът при Даривка е бил една от главните връзки сред северните и южните елементи на съветските войски по поречието на Днепър

Друг сухопътен преход през Днепър, язовирът на Каховската водноелектрическа централа, също е . Това доста усложнява снабдяването на съветските войски, контролиращи Херсон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР