Въоръжените сили на Украйна ще продължат да унищожават военнотранспортни самолети

...
Въоръжените сили на Украйна ще продължат да унищожават военнотранспортни самолети
Коментари Харесай

Генщабът на ВСУ за сваления Ил-76: Ще пръдолжима да унищожаваме руски самолети, доставящи ракети

" Въоръжените сили на Украйна ще продължат да унищожават военнотранспортни самолети на Руската федерация, които доставят ракети на летището в Белгород за обстрел на Харков и Харковска област " Това се показва в известие на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в обществената мрежа Фейсбук, прадават УНИАН и " Фокус ". Според Москва на борда е имало 65 украински меннпленници, които е трябвало да бъдат разменени.

" За да се понижи ракетната опасност, Въоръжените сили на Украйна освен управляват въздушното пространство, само че и правят детайлно наблюдаване на точките за изстрелване на ракети и логистиката на тяхното снабдяване, изключително с потреблението на военнотранспортни самолети ", декларират от Генералния щаб на ВСУ.

В тази връзка се показва, че " записаната активност на обстрела на Харковска област от съветските окупатори е директно обвързвана с увеличението на броя на военнотранспортните самолети, които се насочват към летището в Белгород през последно време ".

" С оглед на това Въоръжените сили на Украйна ще продължат да подхващат ограничения за заличаване на средства за доставка, надзор на въздушното пространство за заличаване на терористичната опасност, в това число в направлението Белгород-Харков ", акцентират от Генералния щаб.

Те твърдят, че " въоръжените сили на Украйна подхващат всички ограничения за отбрана на Украйна и украинците ".

" Неспособността на врага да реализира каквито и да е резултати на бойното поле продължава тактиката му на гнет, изключително на направление Харков. Виждаме потреблението на ракетни удари за заличаване на Харков и убиването на цивилни в други градове на Украйна ", се отбелязва още в отчета.

В тази връзка единствено през последната седмица съветските сили са нанесли 19 ракетни удара по Харковска област.

По-специално, руснаците са употребявали:

-26 зенитно-ракетни системи С-300

-3 балистични ракети " Искандер-М ".

" В резултат на това починаха 16 души, в това число едно дете. 78 души бяха ранени. Разрушени са 13 здания, в това число една болница, три образователни заведения и шест жилищни здания ", се показва в известието.

Руски аероплан Ил-76 се разруши в региона на Белгород в Русия. Според съветски източници евентуално 74 души са починали на борда на самолета.

Руските управляващи настояват, че злополуката на Ил-76 е била предшествана от две мощни детонации във въздуха. Министерството на защитата на Русия заяви съвсем незабавно, че на борда на разрушилия се аероплан е имало 65 украински военнопленници. Според съветските управляващи самолетът е свален от ракети, които са западно произвеждане - Patriot или IRIS-T.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР