Въоръжените сили на Украйна са поразили местата на дислокация на

...
Въоръжените сили на Украйна са поразили местата на дислокация на
Коментари Харесай

Украйна: Унищожихме повече от 100 руски войници в Мелитопол с HIMARS

Въоръжените сили на Украйна са поразили местата на дислокация на съветските войски в Мелитопол с доставените от Съединени американски щати реактивни системи за залпов огън HIMARS, унищожавайки доста количество техника и повече от 100 бойци , заяви украинският кмет на окупирания град Иван Федоров, представен от съветската работа на Би Би Си.

Видеоклипове, популяризирани в обществените мрежи, настояват, че демонстрират момента на удара. Би Би Си прави уточнението, че в изискванията на война не може да удостовери все още тази информация.

Още при започване на войната град Мелитопол бе окупиран от съветските войски. Самият Федоров и по-късно.
 Взрив до постройката на полицията в Мелитопол
Взрив до постройката на полицията в Мелитопол

Според краткотрайната администрация е терористичен акт

Последният отчет на английското разузнаване , оповестен от английското министерство на защитата, се концентрира върху потреблението от страна на Русия на дребни противопехотни мини " Венчелистчета " в Украйна.

" Русия евентуално употребява противопехотни мини, с цел да отбрани и ограничи свободата на придвижване по своите отбранителни линии в Донбас. Тези мини могат да причинят обилни вреди както на военните, по този начин и на локалното цивилно население, " предизвестява английското разунаване.

Според британците в в Донецка област съветските сили най-вероятно са употребявали противопехотни фугасни мини ПФМ-1 и ПФМ-1С. Серията ПФМ-1, известна като " Венчелистче ", е неизбирателно оръжие.

Тези мини са били необятно употребявани по време на съветско-афганистанската война , когато се твърди, че са осакатили огромен брой деца, които са ги считали за играчки. Много е евентуално запасите от руската ера, употребявани от Русия, да са се влошили с времето и в този момент са мощно ненадеждни и непредвидими. Това съставлява опасност както за локалното население, по този начин и за интервенциите по филантропично разминиране.

В Русия, в противен случай, въоръжените сили на Украйна са упреквани, че употребяват тези мини за обстрел на окупирани украински градове и в съветските " Телеграм " канали се демонстрират многочислени фотоси и видеа с разпръснати такива мини по улиците на Донецк и други, следени от сепаратистите градове.

Би Би Си не се ангажира с тези изказвания, защото не може да ги ревизира по самостоятелен метод.
 ISW: Русия форсира провеждането на референдуми в окупираните територии
ISW: Русия форсира провеждането на референдуми в окупираните територии

Руските окупационни управляващи водят дейна акция за анексиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР