Въоръжените сили на Украйна предупреждават за опасност от експлозия на

...
Въоръжените сили на Украйна предупреждават за опасност от експлозия на
Коментари Харесай

Киев предупреждава за опасност от взрив на боеприпаси в АЕЦ Чернобил

Въоръжените сили на Украйна предизвестяват за заплаха от детонация на муниции в неработещата атомна електроцентрала в Чернобил , оповестява " Ройтерс ".

Те упорстват съветските сили, окупирали централата, да се изтеглят от региона.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщи, че по време на договарянията в Истанбул през вчерашния ден Украйна е помолила Русия да разреши с ъздаването на 97 филантропични коридора до най-тежко засегнатите градове и села в страната.

" Настояваме Съветът за сигурност на Организация на обединените нации неотложно да предприеме ограничения за демилитаризиране на зоната за сигурност към Чернобил и да изпрати там специфична задача на Организация на обединените нации за попречване на риска от повтаряне на нуклеарна злополука ", акцентира тя.
 Има риск от радиация към Чернобил, само че не и опция за реакция
Има риск от радиация към Чернобил, само че не и опция за реакция

Системите за наблюдаване не работят, няма данни за радиационното замърсяване

Преди дни Киев предизвести, че съветските сили складират огромни количества муниции в региона на реактора , като към него са избухнали огромни горски и храстови пожари, които могат доведат до съществени последици.

Руските войски попречват напъните да бъдат потушени пожарите и в следствие от тях до въздуха могат да доближат радиоактивни частици , които след това да бъдат разнесени от вятъра, посочи тогава Верешчук.

Украинската държавна нуклеарна компания " Енергоатом " към този момент предизвести, че има риск към завзетата от съветските сили АЕЦ " Чернобил " да се покачат, защото на радиацията и за сигнали за горски пожари в региона не работят.
 Шефът на МААЕ е в Украйна, ще ревизира сигурността на нуклеарните обекти
Шефът на МААЕ е в Украйна, ще ревизира сигурността на нуклеарните обекти

Гроси ще посети една от украинските АЕЦ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР