Въоръжените сили на Украйна извадиха от строя Чонгарския мост в

...
Въоръжените сили на Украйна извадиха от строя Чонгарския мост в
Коментари Харесай

Украйна удари ключов мост в Крим

Въоръжените сили на Украйна извадиха от строя Чонгарския мост в Крим. Това е най-краткият път от Крим в Мелитопол, а оттова - към южния фронт в Запорожка и Донецка области, където сега се водят най-ожесточените военни дейности.

" Губернаторът " на Херсонска област Владимир Салдо написа в Телеграм, че " предварителна оценка са употребявани британските ракети Storm Shadow ", написа " ". " Повредено е пътното платно. Жертви няма ".

По думите му придвижването по моста е прекратено, само че ще бъде възобновено " в най-скоро време ".

Според очевидци ударът е бил нанесен в 5 часа тази заран. На видеото от моста може да се видят два кратера на разстояние 100 метра един от различен.

Още един удар е нанесен по моста в село Сиваш, близо до Чонгар, само че не е известно какви са провалите там.

Крим е обвързван с Херсонска област с три пътя - два в региона на Армянск /през Каланчак и Чаплинка/ и един в региона на Джанкой - през Чонгар. Пътят през Чонгар е най-удобен за транспорт на военна техника. Според журналиста от The Wall Street Journal Ярослав Трофимов изваждането от строя на двата моста ще докара до съществени логистични проблеми в снабдяването на съветските войски. Военните специалисти считат, че за триумфа на контранастъплението на Украйна е извънредно значимо да се отрежат пътищата за доставяне на съветските войски през Крим. Прокремълските военни репортери означават, че по Чонгарския мост са вървяли 70% от снабдяването на съветските войски на южния фронт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР