Въоръжените сили на Русия са унищожили 2581 обекта от военната

...
Въоръжените сили на Русия са унищожили 2581 обекта от военната
Коментари Харесай

Русия унищожила 2581 военни обекти в Украйна, сред тях ракетни комплекси, танкове и дронове

Въоръжените сили на Русия са унищожили 2581 обекта от военната инфраструктура на Украйна, в това число 123 зенитноракетни комплекса " С-300 ", " Бук-М1 " и " Оса ". Това заяви представителят на министерството на защитата в Москва генерал-майор Игор Конашенков, представен от ТАСС.

Той добави, че съветските сили са унищожили 81 радиолокационни станции, 897 танка и други бронирани машини, 95 системи за залпов огън, 336 оръдия и миномети, 662 единици военна автомобилна техника и 84 безпилотни летателни апарата.

По данни на украинската полиция минимум 27 души са починали през миналото денонощие в Харков.

По думите на представителя Сергий Болвинов от началото на съветското настъпление на 24 февруари са били убити общо 170 души, включително пет деца.

Трима души бяха убити и три деца бяха ранени при детонация на противопехотна мина в Черниговска област, северно от Киев, означи Людмила Денисова, представителка на украинския парламент, отговаряща за правата на индивида. Тези цивилни са пътували с кола. Възрастните са починали на място, а децата са признати в болница.

За пръв път от началото на спора се оповестява публично за хора, убити от противопехотна мина.

По публични данни на Киев до момента в сраженията против съветските войски са починали 13 дами от украинските военновъздушни сили.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР