Въоръжените сили на Русия атакуваха местоположението на френски наемници в

...
Въоръжените сили на Русия атакуваха местоположението на френски наемници в
Коментари Харесай

Руските военни удариха френски наемници в Славянск

Въоръжените сили на Русия нападнаха местоположението на френски наемници в следения от Украйна град Славянск, Донецка национална република. Това заяви за РИА Новости координаторът на „ Николаевски център " Сергей Лебедев, базирайки се на свои сътрудници.

„ Силна детонация в Славянск в седем сутринта. Според известията на нашите приятели, ракета е попаднала в „ местоположението ", където са били ситуирани украинските артилеристи и най-вероятно тези французи, които са докарали самоходните оръдия CAESAR в помощ на ВСУ ", твърди той, базирайки се на свои източници

По думите му една трета от Славянск е блокиран от военни, има всеобща инспекция на документи и мобилни телефони.

Преди месец съветското министерство на защитата заяви, че общият брой на задграничните наемници, които вземат участие във военните дейности на страната на украинските въоръжени сили, е надхвърлил 13 000 от 2022 година насам.

От Франция, която отхвърля присъединяване на свои военни в спора в Украйна, 356 наемници се включиха непринудено да водят война на страната на Киев, заяви ведомството.

Най-големият контингент в Украйна се състои от военнослужещи от Полша (2960 души), Грузия (1042), Съединени американски щати (1113), Канада (1005) и Англия (822).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР