Въоръжените мъже в Северно Косово са напуснали манастира, в който

...
Въоръжените мъже в Северно Косово са напуснали манастира, в който
Коментари Харесай

Косово установи контрол около сръбския манастир, където се укриваха въоръжени нападатели

Въоръжените мъже в Северно Косово са напуснали манастира, в който се барикадираха при престрелка с косовските сили. От Сръбската православна черква обявиха, че обстановката в село Банска, където се намира храмът, към този момент е спокойна.

Косовските управляващи настояват за „ няколко поредни конфликта “ и допълниха, че територията към манастира е под надзор. До напрежението се стигна поради убийството на косовски служител на реда, за което от Прищина упрекнаха подкрепяни от Сърбия незаконни групи.
 Napadateli Kosovo Banska Twitter Снимка на въоръжените нападатели, които се укриваха в манастира. Източник: Правителството на Косово
В изключително изказване Александър Вучич заяви за починали и ранени сръбски лица, осъди убийството на служителя на реда от Косово и съобщи, че Белград няма общо със случая. Президентът обаче акцентира, че въоръжените мъже са етнически сърби, които „ не желаят повече да търпят терора “ на премиера Албин Курти.
Никога няма да признаем независимостта на Косово. Можете да ни убиете всички. Може да вършиме каквото желаете. Никога няма да признаем независимостта. Сърбия в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово – това чудовищно създание, което създадохте, като бомбардирахте Сърбия.
Александър Вучич, президент на Сърбия

Вучич добави, че щяло да има по-малко жертви, в случай че мироопазващите сили на НАТО са се намесили. От KFOR към този момент осъдиха напрежението и оповестиха, че са в подготвеност да реагират при нужда. А от Европейския съюз, който също има задача в Косово, осъдиха конфликтите и приканиха виновните да се изправят пред правораздаването.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР