Въоръжени мъже са причинили смъртта на най-малко 160 души при

...
Въоръжени мъже са причинили смъртта на най-малко 160 души при
Коментари Харесай

Чудовищен терористичен акт в Буркина Фасо, с поне 160 жертви

Въоръжени мъже са предизвикали гибелта на минимум 160 души при нахлуване над село в северната част на Буркина Фасо. Това е най-тежката офанзива в страната през последните години.
Къщи и локалният пазар бяха изгорени по време на нападението над Солхан в ранните съботни часове, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
 Джихадисти убиха 24 души в църква в Буркина Фасо Джихадисти убиха 24 души в църква в Буркина Фасо
Въоръжени лица убиха 24 души и раниха 18 при нахлуване против протестантска черква в село в северна Буркина Фасо, оповестиха локалните влас...
Нито една група не е поела отговорност за нападението, само че ислямистките офанзиви са все по-чести в страната, изключително в граничните райони.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш " изрично осъди гнусната офанзива и акцентира незабавната нужда интернационалната общественост да удвои поддръжката на държавите-членки на Организация на обединените нации в битката против насилствения екстремизъм и неприемливия брой на неговите човешки жертви ", сподели представителят му.
В неделя бяха открити общо 160 тела в това, което локалните чиновници в Солхан описаха като три всеобщи гроба.
" Самите локални хора са почнали да изкопават телата и да ги погребват ”, сподели неназован локален източник пред Агенция Франс Прес.
 Десетки убити при терористична офанзива в Буркина Фасо Десетки убити при терористична офанзива в Буркина Фасо
Най-малко 36 души бяха убити при терористична офанзива в северната част на Буркина Фасо, съгласно официално съобщение на локалната държавна радиос...
Броят на убитите в Солхан се е нараснал от по-ранните известия за 132 смъртни случая и има опасения, че жертвите могат да се окажат повече.
След новината за нападението президентът на Буркина Фасо Каборе разгласи тридневен народен печал, като написа в Туитър, че " би трябвало да стоим обединени против силите на злото ". Той дефинира офанзивата като " варварска " и съобщи, че силите за сигурност се пробват да издирят причинителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР