Въоръжени израелски военни, преоблечени като жени и медицински работници, нахлуха

...
Въоръжени израелски военни, преоблечени като жени и медицински работници, нахлуха
Коментари Харесай

Преоблечени като жени и медици: Израелски военни нахлуха в болница на Западния бряг и убиха трима

Въоръжени израелски военни, преоблечени като дами и медицински служащи, нахлуха през днешния ден в болница на окупирания Западен бряг и убиха " трима палестински екстремисти ", съобщи Асошиейтед прес.
Агенцията дефинира акцията като трагичен рейд, който илюстрира разпространяването на смъртоносно принуждение и на тази територия след началото на войната в линията Газа.
Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че израелските сили са разкрили огън в отделенията на болничното заведение " Ибн Сина " в град Дженин. Министерството осъди нападението и прикани интернационалната общественост да окаже напън върху израелската войска да спре сходни интервенции в лечебни заведения. Говорител на болничното заведение сподели, че не е имало замяна на огън, което демонстрира, че това е целеустремено ликвидиране.
Израелските военни споделиха, че екстремистите употребяват болничното заведение като укритие. Твърди се, че един от атакуваните в нападението е трансферирал оръжия и муниции на други за планувана офанзива, която била въодушевена от нападението на " Хамас " против Южен Израел на 7 октомври. Военните не предоставиха доказателства в поддръжка на това изказване.
Кадри, за които се твърди, че са видео от охранителна камера от болничното заведение, публикувани в обществените медии, демонстрират към дузина чиновници под прикритие, множеството от които въоръжени, облечени като дами с мюсюлмански забрадки или като болничен личен състав с бели лекарски престилки. Един от тях е с хирургическа маска, носи пушка в едната си ръка и сгъната инвалидна количка в другата. Вижда се по какъв начин участниците в акцията блъскат мъж, който коленичи до стената с вдигнати ръце.
Израел твърди, че екстремистите употребяват лечебни заведения, изключително в Газа, с цел да се скрият или да стартират интервенции. Военните са разкрили подземни тунели наоколо до лечебни заведения и споделят, че са локализирали оръжия и транспортни средства, употребявани при офанзивата на 7 октомври на територията на тази болница.
Войната беше провокирана от офанзивата на " Хамас ", когато стотици бойци нахлуха през границата, убиха към 1200 души, най-вече цивилни и отвлякоха към 250 души.
От 7 октомври насилието на Западния бряг също набъбна, защото Израел предприе репресии против обвинени екстремисти и умъртви повече от 380 палестинци, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето. Повечето бяха убити в конфликти с израелските сили по време на арести или съпроводени с принуждение митинги, отбелязва АП.
Израелската войска заяви, че е арестувала близо 3000 палестинци на Западния бряг през последните четири месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР