Въоръжен с американски оръжия, Киев ще определи условията на мирното

...
Въоръжен с американски оръжия, Киев ще определи условията на мирното
Коментари Харесай

Украйна ще реши "как да изглежда победата": САЩ

Въоръжен с американски оръжия, Киев ще дефинира изискванията на мирното съглашение с Русия, съобщи в петък пред " Гласът на Америка " представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Докато други оферират украинският президент Владимир Зеленский да отстъпи някаква територия в името на мира, Кърби съобщи, че Вашингтон се приготвя за " нескончаем спор ".

 

След като в петък войната в Украйна навърши четири месеца, съветските сили не престават да завземат територии в Донбас. Москва твърди, че в района са обкръжени до 2000 украински бойци, " националисти " и задгранични бойци. Междувременно Киев призна, че губи по 1000 военнослужещи дневно, и съгласно сведенията попълня обсадените си сили с наборни бойци, дами и пандизчии.

Въпреки това Кърби настоя, че Украйна може да продължи да се бори, и съобщи пред " Гласът на Америка ", че " господин Зеленски ще дефинира по какъв начин да наподобява успеха ".

 

" Разбира се, желаеме Украйна да успее на бойното поле и да успее на масата за договаряния, в случай че и когато се стигне до такава степен ", продължи Кърби. " В момента не сме на този стадий. Но ние имаме вяра, че президентът Зеленски е този, който дефинира по какъв начин да наподобява успеха.

" Нашата задача е да се уверим, че той разполага с инструментите, с цел да го направи по най-ефективния и сполучлив метод. "

 

 

Съединени американски щати към този момент са отпуснали близо 54 милиарда $ под формата на директна и непряка военна и икономическа помощ за Украйна, като последният транш от 450 млн. $ включва четири ракетни артилерийски системи с огромен обхват на деяние. Кирби видимо отхвърли опасенията, че тези системи могат да бъдат употребявани за нанасяне на удари по съветската граница, като съобщи в петък, че те са " украинска благосъстоятелност и те могат да дефинират по какъв начин да ги употребяват ".

 

Кърби добави, че " желаеме да забележим цялостното възобновяване на териториалната целокупност на Украйна ", което съгласно Киев би включвало завземането на Крим, който през 2014 година гласоподава за присъединение към Русия. Няколко украински военни и политически водачи обявиха, че ще употребяват оръжия, доставени от НАТО, с цел да създадат тъкмо това.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР