Въобще не ни интересува кое време на деня е, искаме

...
Въобще не ни интересува кое време на деня е, искаме
Коментари Харесай

Уханни чеснови хлебчета

Въобще не ни интересува кое време на деня е, желаеме да опитаме тези уханни чеснови хлебчета и това е!

Необходими Продукти

● квас - 5 г суха
● мляко - 280 мл прясно
● масло - 30 г
● брашно - 420 г бяло
● захар - 1 с.л.
● сол - 1/2 ч.л.

за намазване


● жълтъци - 1 бр.
● прясно мляко - 2 с.л.

за чесновата заливка


● масло - 50 г
● чесън - 2 скилидки
● магданоз - 2 с.л. нарязан
● сол - 1/2 ч.л.

Начин на подготвяне

Разтворете маята и захарта в половината затоплено мляко. Поръсете леко с брашно и оставете на топло да втаса за към 15 мин. В купа сипете брашното и солта и направете кладенче.

Сипете при подготвеност маята и останалото затоплено прясно мляко. Замесете меко тесто.

Намажете плота, на който месите с масло, и месете до поемането му от тестото. Направете по този начин с цялото посочено количество масло.

Намазнете купа и поставете тестото. Покрийте купата с забрадка и оставете на топло да втаса до удвояване на размера си. Междувременно разтопете маслото, посочено за заливката, нарежете магданоза на ситно и пюрирайте чесъна. Смесете всичко, като овкусите със сол.

При подготвеност разделете тестото на 12 топчета. Разплескайте едно от топчетата на плоска питка. Съберете две срещуположни страни до приемането на полумесец, защипете леко, с цел да не се отвори и свийте двете ръбчета, тъй че да се сложат изпод при печенето на хлебчетата.

Направете по този начин с всички хлебчета и ги подредете в тава с хартия за печене. Оставете за към 30 мин. да втасат и намажате с разрушен жълтък с прясно мляко. С изострен нож направете по един разрез по дължина на хлебчетата.

В отвора сипете от сместа с масло, чесън и магданоз. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете хлебчетата за към 15 мин. до златисто. Уханните чеснови хлебчета са подготвени.

Рецептата е по концепция на Ева Тонева.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР