Външното обезпаразитяване на котките не е толкова наложително в случай,

...
Външното обезпаразитяване на котките не е толкова наложително в случай,
Коментари Харесай

Вътрешно обезпаразитяване на котка

Външното обезпаразитяване на котките не е толкоз неотложно при положение, че котката ви не напуща дома, а и не е мъчно използвано. Друг е въпросът с вътрешното обезпаразитяване, което е не просто неотложно, а наложително поради всички котешки паразити. Само си представете какво би се случило, когато се постанова да дадете таблетки на вашия любим? Направо си е задачата невъзможна.

На пазара се оферират разнообразни форми за вътрешно обезпаразитяване на котките, като има даже и такива, които са течни и с тях се реализира както външно, по този начин и вътрешно обезпаразитяване за оптимално здраве на котката. Те, за жал на притежателите на домашни любимци, са много скъпо струващи, заради което множеството стопани на котки са принудени да се насочат към таблетките за вътрешно обезпаразитяване за домашните любимци. За разлика от пипетите против обезпаразитяване, които като междинна цена рядко ще срещнете под 30 лева, хапчетата можете да намерите и за цена от към 3 лева Доста огромна разлика, нали?

Лесно е обаче да употребявате пипетите против вътрешни паразити върху козината на котките, само че не и да им предложите хапчета.

Но даже и при котките, които изрично могат да са доста нападателни, в случай че ги карате да вършат принудително нещо, в тази ситуация да одобряват таблетки за вътрешно обезпаразитяване, се оказва, че задачата ви не е невъзможна. Тя е изцяло постижима стига да знаете някои трикове.

Има таблетки за вътрешно обезпаразитяване на котки, които са с прелестен за тях усет и които се дъвчат. Повечето писани ги одобряват добре и даже с вкус. Няма нищо невероятно в това да ги накарате да ги сдъвчат.

Най-евтините таблетки обаче, които по резултати не отстъпват на останалите средства за вътрешно обезпаразитяване не се дъвчат, а би трябвало да бъдат погълнати от котката. Тук към този момент става малко по-сложно.

 Обезпаразитяване на котка при ветеринар

Можете да пробвате да „ пробутате “ хапчето дружно с обичаната на котката ви храна. Ако е твърдо огромно го дайте на части, само че от ръка, с цел да сте сигурни, че котката ви си го е похапнала. Обвийте таблетката в пастет или топено сирене например- множеството котки го обожават.

Когато трикът ви не се получи и котката изяжда храната, само че не и хапчето, ще би трябвало да приложите малко мощ. Увийте любимеца си с забрадка, тъй че да можете да го държите имобилен и той да не може да ви одраска. Говорете му гальовно и поставете хапчето в устата му (ако е малко може и цяло, в случай че е огромно наложително на части), само че над езика. След това задръжте устата на котката затворена, тъй че да няма опция да го изплюе. Ще не ще- тя ще е принудена да го глътне. Веднага по-късно я оставете да може да пие вода, в случай че има нужда.

Тъй като това е много нападателен способ за предоставяне на таблетки, ви съветваме да го прилагате единствено, когато нямате различен избор.

В умозаключение ще прибавим, че наложително би трябвало да премиите котката си с някакво лакомство, в случай че сте я предиздвикали да изтърпи принудителен банкет на каквото и да е хапче за вътрешно обезпаразитяване. Тя няма по какъв начин да знае, че вършите това за нейно положително.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР