Външното ни министерство осъди твърденията на албанския премиер, че страната

...
Външното ни министерство осъди твърденията на албанския премиер, че страната
Коментари Харесай

МВнР с остра реакция срещу Рама: Не блокираме преговорите на Албания за еврочленство

Външното ни министерство осъди изказванията на албанския министър председател, че страната ни блокира Албания за участие в Европейския съюз: 

" Във връзка с новите непредизвикани от нас следващи искрено антибългарски изказвания на албанския министър-председател Еди Рама по време на Бледския конгрес на 29-30 август т.г., основаващи се на погрешното изказване, че България е блокирала 8 години началото на договарянията на Албания за участие в Европейски Съюз, Министерство на външните работи уверено отхвърля направените от него внушения като неприемливи и непристойни за държание на министър-председател на страна-кандидат за участие в Европейски Съюз ", се споделя в уеб страницата на Министерство на външните работи. 

" Министерство на външните работи към този момент е изразявало своята позиция във връзка антибългарската реторика на Еди Рама, която се трансформира в дълготраен рефрен на неговото политическо говорене. Сега тя се съчетава и с антиевропейска устременост и опит за принизяване на механизмите на европейския развой. Изказванията разкриват превратни разбирания за политическия смисъл на процеса на слагане на връзките в района на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на умения за европейско другарство, или за целеустремено подклаждане на антиевропейски настроения. България си резервира правото да реагира по подобаващ метод на държанието на албанския министър-председател, следвайки правилата на интернационалното и европейското право ", се споделя още в.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР