Външното министерство на талибаните, които контролират Афганистан, заяви, че няма

...
Външното министерство на талибаните, които контролират Афганистан, заяви, че няма
Коментари Харесай

Талибаните няма да участват във форум на ООН за Афганистан

Външното министерство на талибаните, които управляват Афганистан, съобщи, че няма да взе участие в плануваната за неделя среща в Дох а, управлявана от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В изказването се отбелязва, че Ислямското емирство (както талибаните назовават своето правителство) по-рано е изразило подготвеност да взе участие в срещата, при изискване че " взе участие като единствен формален представител на Афганистан и в случай че има опция за откровени договаряния сред афганистанската делегация и Организация на обединените нации по всички въпроси на най-високо ниво ".

" Участието на Емиратите в срещата заради неналичието на прогрес в тази област беше счетено за неизгодно ", се споделя в документа.

В изказването се добавя, че през последните две години и половина Афганистан е траял напъните си за подсилване на политическите, административните, икономическите и обществените основи на системата, както и на сигурността.

Освен това талибаните декларират, че са " постигнали добър прогрес в връзките с районните страни ".
 Афганистан към този момент не е водач в производството на опиат
Афганистан към този момент не е водач в производството на опиат

Разместване на пазара

В документа се показва също, че талибаните постоянно са обсъждали по няколко канала с Организация на обединените нации, западните страни и изключително със Съединени американски щати глобите, включването в черния лист и деблокирането на запасите на Афганистанската банка.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР