Външното министерство на Сирия разкритикува решението на САЩ да разреши

...
Външното министерство на Сирия разкритикува решението на САЩ да разреши
Коментари Харесай

Сирия критикува планове на САЩ, разрешаващи инвестиции в северната част на страната


Външното министерство на Сирия разкритикува решението на Съединени американски щати да позволи на някои задгранични жители да вършат вложения в региони на Северна Сирия, които са отвън контрола на държавното управление, и се закани да провали този ход, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вчера министерството на финансите на Съединени американски щати утвърди действия в 12 бранша, в това число селско стопанство, строителство и в региона на финансите, в границите на тактика, която съгласно ведомството има за цел да разгроми " Ислямска страна " посредством икономическо стабилизиране в региони на Северна Сирия. Решението не позволява никакви покупко-продажби с държавното управление на сирийския президент Башар Асад или други лица, включени в черния лист на Съединени американски щати по време на 11-годишната сирийска война.

В изказване днес  външното министерство в Дамаск съобщи, че Сирия е " решена да осуети този нов скрит план " и предизвиква хората в северната част на страната да му попречат. Външното министерство дефинира решението като част от " разрушителния метод " на Вашингтон към Сирия. Дамаск споделя, че глобите на Запада са причина за  широкоразпространените компликации за цивилното население в страната, където сривът на валутата е довел до внезапно повишаване на цените, а хората с всички старания се пробват да си обезпечат храна и съществени артикули.

Правителствените войски и техните съюзнически сили са си върнали по-голямата част от териториите, които бяха изгубили, откакто демонстрациите против Асад през 2011 година прераснаха в нечовечен спор.

Обширни територии в северозападната част на страната се държат от подкрепяни от Турция размирен сили, до момента в който североизтокът е следени най-вече от подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили.

В североизточната част на страната се намират огромна част от петролните ресурси и производството на пшеница на Сирия, до момента в който северозападът в миналото е бил селскостопанска и индустриална зона.

Решението на Съединени американски щати да разреши на някои задгранични жители да вършат вложения в региони на Северна Сирия позволява закупуването на петролни артикули като бензин, само че не позволява транзакции с държавното управление или лица, на които са  наложени наказания, както и вноса на сирийски петролни артикули в Съединени американски щати.

В диалог с кореспонденти американски чиновници отхвърлиха изказванията, че този ход може да се преглежда като помощ за напъните на някои арабски съдружници да възстановят властта на Асад, и повториха, че Вашингтон не има намерение да анулира глобите против него.

Вместо това формалните лица показват, че икономическото възкръсване ще попречва напъните на това, което е останало от организацията " Ислямска страна " да набира нови членове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР