Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън се закани да има

...
Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън се закани да има
Коментари Харесай

Външният министър на Великобритания се закани да има последици заради смъртта на Навални

Външният министър на Англия Дейвид Камерън се закани да има последствия поради гибелта на Алексей Навални и призова и други страни да създадат същото, съобщи Ройтерс.

" При сходни ужасяващи нарушавания на правата на индивида би трябвало да има последици ", сподели Камерън пред " Скай нюз ". " Това, което вършим, е да проверяваме дали има хора, които са виновни, и какви съответни дейности да предприемем ", добави той.

Руската затворническата администрация заяви, че 47-годишният Навални е изпаднал в безсъзнание и е умрял след разходка в арктическата наказателна колония, в която е държан. Говорителката на Навални Кира Ярмиш удостовери през днешния ден неговата гибел, като се базира на публично съобщение, предадено на неговата майка Людмила. 

Лидери и представители на страни от Запада изразиха възмущението си от гибелта на Навални, най-известния критик на съветския президент Путин. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разказа тази реакция като неприемлива. 

Русия съобщи, че е недопустимо и Англия да се намесва във вътрешни въпроси на Русия, откакто Лондон сподели пред почитан представител на съветското посолство в Обединеното кралство, че съветските управляващи са виновни за гибелта на Навални.  Русия заяви, че посланик от посолството е бил " поканен " на диалог в министерството на външните работи на Англия. 

Британското държавно управление разгласи, че е извикало представител на съветското посолство, с цел да изрази позицията си, че съветските управляващи са " напълно виновни " за гибелта на отявления критик на съветския президент Владимир Путин. 

Камерън отхвърли да даде детайлности за възможни дейности и сподели, че ще повдигне въпроса пред сътрудниците си от страните от Г-7 и от други страни по време на годишната среща в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, която тече сега. 

" С тях ще имаме диалози. Убеден съм, че ще предприемем дейности. Ще прикани останалите да създадат същото ", съобщи той, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР