Външният министър на Украйна Павло Климкин съобщи, че ще подаде

...
Външният министър на Украйна Павло Климкин съобщи, че ще подаде
Коментари Харесай

Външният министър на Украйна подава оставка

Външният министър на Украйна Павло Климкин заяви, че ще подаде оставка и ще се кандидатира за народен представител.

Той написа във Фейсбук, че в деня на встъпване в служба на новоизбрания президент Володимир Зеленски, ще внесе във Върховната рада и в президентската администрация своето заявление за овакантяване.

Климкин изяснява, че действието му е демонстрация на "политическа просвета ", защото идващият държавен глава би трябвало да може да сътвори собствен външнополитически екип и външнополитическа тактика.

Павло Климкин е пръв посланик на Украйна от 19 юни 2014 година, напомня ТАСС. Оповестеното по-рано през днешния ден решение на партията "Народен фронт " да излезе от обединението си с "Блока на Петро Порошенко " отваря път за 30-дневни договаряния за съставянето на нова държавна коалиция, показват международните организации.

Това може би ще попречи на Зеленски да разпусне Върховната рада и да свика предварителни парламентарни избори, защото те биха били прекомерно покрай датата на постоянните избори, които би трябвало да бъдат към края на октомври.

Володимир Зеленски, комедиен артист и продуцент без политически опит, удържа безапелационна победа на президентските избори през април. Но неговата партия не е парламентарно показана, което му постанова да свика предварителни избори, до момента в който известността му е висока. Способността на новия президент да сътрудничи с депутатите ще бъде от огромно значение за това дали той ще може да извърши обещанията си пред гласоподавателите и да реализира промени, нужни за приемането на помощи от чужбина, разяснява Ройтерс.

"Настоящата игра в Народното събрание е следващото удостоверение за обстоятелството, че депутатите се безразлични към хората, които са ги избрали ", гласи изказване на пресслужбата на Зеленски във връзка решението на "Народния фронт " да излезе от държавната коалиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР