Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба бе изслушан от депутатите

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба бе изслушан от депутатите
Коментари Харесай

Румен Христов: И да не въоръжим Украйна, Путин пак няма да хареса България

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба бе изслушан от депутатите от Комисията по външна политика. Пред тях той уточни, че който не изпраща военна помощ на украинците, поддържа съветската експанзия в страната. Украйна е във война поради експанзията, която бе проявена от Путин и Русия.

" Дмитро Кулеба вярно заяви, че Украйна е дала на страните от НАТО лист с набор от нужни неща за прекъсване на агресора. Този лист стартира със самолети и приключва с бронежилетки и каски. Ние би трябвало да преценим дали е обикновено всички останали страни от НАТО да са дали военна помощ, с цел да спрат агресора, България и Унгария единствено да не са ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов пред.

Той повдигна и тематиката какво е щяло да стане, в случай че през ВСВ Съединени американски щати бяха дали единствено филантропична помощ - каква е щяла да бъде ориста на Европа и до каква степен е щял да стигне Хитлер. Христов е безапелационен - агресорът може да бъде възпрян с оръжия. " Имаме боеприпаси, снаряди, патрони - неща, които произвеждаме и можем да предоставим. Това са отбранителни военни уреди и ресурси. Агресорът, в случай че не бъде възпрян, не се знае до каква степен ще стигне ", посочи ръководителят на Съюз на демократичните сили.

По думите му България няма да бъде " харесана " от Путин, защото страната ни е в рубрика " врагове " поради участието ѝ в НАТО. И добави, че по този метод ставаме нерешителен сътрудник на Алианса. Изпращането на въоръжение за Украйна ще покаже дали България се е отърсила от предишното си, както и дали е избрала цивилизационния избор и го следва. Христов разяснява инфлацията у нас и икономическите ограничения на властта.

" Виждам безредни ограничения на едни комплицирани хора, които нямат ясна стратегия и визия по какъв метод да овладеят инфлацията. Намаляването на Данък добавена стойност няма да докара до намаление на цените ", сподели събеседникът. Според него по този метод се опитваме да вършим обществена политика през данъчна. Той посочи, че в България има хора, които живеят тежко и би трябвало да бъдат разпознати и подкрепени.

" Смисъл за понижаване на Данък добавена стойност има във връзка с регулируемите цени. Това са водоснабдяването, електроснабдяването, медикаментите и други Иначе е неуместно и неверно ", уточни Христов. Инфлацията бе напомпана през цените на електрическата енергия - сега тя върви с галопираща скорост и ситуацията е доста обезпокоително, добави той. Запитан дали сега е рационално страната да тегли заеми, той посочи: " Расте с огромна скорост дългът на България. Изпускаме Еврозоната. Има аршин на Маастрихт и във връзка с инфлацията и Брутният вътрешен продукт. Изпълняването на критериите става за години ". За тематиката с РСМ Христов отсече, че в случай че министър председателят Кирил Петков е заречен да вдигне ветото - без да бъдат изпълнени сделките сред Скопие и София, това ще бъде голяма неточност и национално изменничество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР