Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба обвини руските войски в

...
Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба обвини руските войски в
Коментари Харесай

Украйна обвини руските войски в изнасилване на жени, призова за международен трибунал

Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба упрекна съветските войски в обезчестяване на дами и поддържа апела за основаване на специфичен арбитражен съд, който да накаже експанзията на Москва.

" За страдание имаме многочислени случаи, когато съветски бойци изнасилват дами в украинските градове ", съобщи Кулеба на брифинг в лондонския мозъчен концерн " Чатъм хаус ".
Той не даде детайлности, само че поддържа апела на някогашния английски министър председател Гордън Браун и на редица специалисти по интернационално право за основаване на специфичен арбитражен съд.

Международното право " е единственият инструмент на цивилизацията, с който разполагаме, с цел да сме сигурни, че в последна сметка всички, които направиха тази война допустима, ще бъдат изправени пред съда ", сподели Кулеба , наблягайки, че в Украйна жертвите измежду цивилното население се усилват.

" Ние се борим против зложелател, който е доста по-силен от нас ", добави той.

" Но интернационалното право е на наша страна и се надявам... то да даде своя принос, с цел да ни помогне да победим. "

В сряда известни персони, измежду които Браун , някогашни съдии и специалисти по право, приканиха за основаването на специфичен арбитражен съд, до момента в който Международният углавен съд (МНС) изследва дали да преследва хипотетични военни закононарушения в Украйна.

Решението на съветския президент Владимир Путин " да стартира набези против Украйна съставлява съществено предизвикателство за интернационалния ред след 1945 година ", се споделя в изказването им.

" Той се пробва да размени върховенството на закона и правилата на самоопределяне на всички нации с потреблението на мощ. Целият свят би трябвало да бъде осведомен за акта на експанзия, който той е подбудил, и за зверствата, които е наредил. “

" Няма да оставим камък върху камък, с цел да сложим завършек на ужасните събития, на които сме очевидци сега, като по този метод подсигуряваме, че тези, които са отприщили такива ужаси, ще бъдат подведени под персонална отговорност по силата на наказателното право, с цел да може да се въздаде правдивост. "

Главният прокурор на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан съобщи в сряда, че дейното следствие на възможни военни закононарушения в Украйна " ще стартира неотложно " , откакто службата му получи поддръжката на 39 страни.

Украйна също заведе дело против Русия в Международния съд - единственият съд, който може да се произнася по спорове сред страни.

" Предлагаме основаването на специфичен арбитражен съд с лимитирана устременост към закононарушението експанзия ", обявиха високопоставените лица, като приканиха държавните управления да се подпишат за признаването на подобен арбитражен съд.

" Специалният арбитражен съд за наказване на закононарушението експанзия против Украйна може да бъде основан бързо ", повтаряйки основаването от съдружниците на Нюрнбергския арбитражен съд за гонене на нацистите след Втората международна война.



Декларацията беше подписана от към 40 високопоставени лица и интелектуалци , измежду които и някогашният нюрнбергски прокурор Бенямин Ференц.

В петък Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида гласоподава с голямо болшинство (32 гласа от 47-местния съвет) за следствие на най-високо ниво на нарушаванията, осъществени след съветската инвазия.

Това решение беше взето, откакто в сряда Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк изрази личното си изрично неодобрение, като със 141 против 5 гласа осъди нашествието на Москва и изиска незабавното ѝ отдръпване от Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР