Външният министър на руската църква Волоколамският митрополит Антоний се е

...
Външният министър на руската църква Волоколамският митрополит Антоний се е
Коментари Харесай

Царят приел във Врана руския владика, който предизвика протести в София, заедно с Митрофанова

" Външният министър " на съветската черква Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал през вчерашния ден със Симеон ІІ Сакскобургготски, заяви на уеб страницата си съветската патриаршия. Според информацията Антоний е бил в България поради честването на 70-годишнината на подворието на съветската православна черква у нас.

На срещата участваха изключителният и пълномощен дипломат на Руската федерация в Република България Е.В. Митрофанова, и.д Протойерей Игор Якимчук, заместник-председател на ОВЦС, архимандрит Васиан (Змеев), предстоятел на Подворието на Руската православна черква в София, и духовник Александър Ершов, асистент на ръководителя на ОВЦС, написа още в известието.

Вчера присъединяване на Антоний в литургия в съветската черква в София провокира митинги пред нея и се наложи полицията да изведе Митрофанова и гостите през заден вход.

Антоний поздравил предстоятеля на Царския дом в България от името на съветския патриарх Кирил, който му благодари за напъните за доближаване на съветската и българската църкви. Симеон върнал поздравите, написа още в уеб страницата патриаршия.ру, представен от " 24 часа ".

Там са оповестени и фотоси от срещата, от които проличава, че са направени в царската резиденция " Врана ". Във фейсбук те се споделят с много неодобрителни мнения.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР