Външният министър на Русия Сергей Лавров предупреди, че в Сирия

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров предупреди, че в Сирия
Коментари Харесай

Москва: САЩ се опитват да създадат квазидържава в Сирия

Външният министър на Русия Сергей Лавров предизвести, че в Сирия Съединени американски щати работят едностранно по " рисков метод " , подкопавайки целостта на арабската страна, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на РИА Новости.

Лавров също повтори, че Русия продължава да поддържа поддръжката си за присъединяване на кюрдите в сирийския кротичък развой.

Изглежда, че Съединени американски щати възнамеряват да останат в Сирия дълго , може би вечно, разкри Лавров позицията на Москва.

Според него Вашингтон се пробва да сътвори квазидържава на огромна част от територията на Сирия - от източния бряг на река Ефрат до иракската граница.

Междувременно Кремъл разгласи, че няма информация за убити съветски наемници в Сирия, наблягайки, че знае единствено за съветски жители в страната, които са от въоръжените сили на Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментара медийна информация, че този месец са убити съветски наемници по време на конфликти сред водените от Съединени американски щати съдружни сили против проправителствени сили в сирийската провинция Дейр ез Зор.

" Ние нямаме информация за други руснаци в Сирия ", сподели Песков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР