Външният министър на Китай Ван И проведе разговори на високо

...
Външният министър на Китай Ван И проведе разговори на високо
Коментари Харесай

Китай и Северна Корея се разбраха да скрепят дружбата си

Външният министър на Китай Ван И организира диалози на високо равнище с почитан представител на Северна Корея в Пекин през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Срещата им съответства с на ракета, способна да доближи всяка точка на Съединените щати.

Китай постоянно гледа на връзките си със Северна Корея от стратегическа и дълготрайна вероятност, съобщи Ван И по време на диалога си със севернокорейския заместник-министър на външните работи Пак Мьон-хо.

Пекин има предпочитание да ускори двупосочната връзка и съгласуваност, като в същото време задълбочи обмена и съдействието, добави той.
 Южна Корея заплаши КНДР с
Южна Корея заплаши КНДР с " пъкъл на опустошение "

Ако Северът предприеме безразсъдни дейности, които вредят на мира

Китайското външно министерство показва, че Ван и Пак са обменили отзиви по въпроси от " общ интерес ", без да дава повече детайлности.

Северна Корея публично е единственият съдружник на Китай. Двете страни са обвързани от контракт, подписан през 1961 година, според който би трябвало да подхващат всички нужни ограничения, в това число военна помощ, с цел да си оказват помощ взаимно при положение на нахлуване или опит за нахлуване от трета страна.

Изстрелването на ракета от Северна Корея по-рано през днешния ден пристигна след с дребен обхват нощес.
 Съединени американски щати, Южна Корея и Япония умуват по какъв начин да лимитират заканите на КНДР
Съединени американски щати, Южна Корея и Япония умуват по какъв начин да лимитират заканите на КНДР

Съветниците по национална сигурност на трите страни се срещат в Сеул

Пхенян осъди Съединените щати за организирането на " подготовка за нуклеарна война ", в това число  в Южна Корея през вчерашния ден. 

Всяка активност на Северна Корея с балистични ракети е неразрешена от резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, макар че Пхенян ги пази като свое суверенно право на самозащита.

Северна Корея ще продължи да укрепва многостранните връзки с Китай, с цел да " отбрани общите ползи " и да " поддържа районния мир и непоклатимост ", означи на собствен ред Пак на срещата.
 Северна Корея издига дружбата си с Китай до
Северна Корея издига дружбата си с Китай до " нови висоти "

Ким Чен-ун се срещна с китайската делегация в Пхенян

Пак дойде в Пекин предходната седмица на рядко публично посещаване преди 75-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни, която ще се навърши през идната година.

Говорител на китайското външно министерство съобщи, че въпросът с Корейския полуостров е комплициран и прикани всички заинтригувани страни да стартират разговор за разрешаване на проблемите си.

" Опитите за решение на казуса посредством военно въздържане и напън няма да проработят ", акцентира Ван Уенбин на постоянна конференция. " Те единствено ще имат противоположен резултат и в допълнение ще засилят несъгласията и напрежението ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР