Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан предупреди, че остава

...
Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан предупреди, че остава
Коментари Харесай

Иран: Времето за намиране на политически решения за Газа изтича

Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан предизвести, че остава все по-малко време за намиране на политически решения, които да предотвратят неизбежното съгласно него " разширение " на войната сред Израел и " Хамас ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В телефонни диалози с външните министри на Тунис, Малайзия и Пакистан Амир Абдолахиан " акцентира, че времето за намиране на политически решения изтича; евентуалното разпространяване на войната на други фронтове наближава стадий ", на който ще стане неизбежно, се споделя в изказване, оповестено в " Екс ".

Иранският външен министър акцентира " нуждата от неотложно прекъсване на закононарушенията и убийствата на ционисткия режим и от изпращане на филантропична помощ " в Газа. Вчера, в края на обиколката си в Ирак, Ливан, Сирия и Катар, той към този момент предизвести, че " никой " не може да " подсигурява надзор над обстановката ", в случай че Израел стартира сухопътна атака в линията Газа.

По-рано през днешния ден, в телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин иранският президент Ебрахим Раиси предизвести, че възможна " сухопътна офанзива " на израелската войска в Газа " ще докара до продължителна война на доста фронтове ", се споделя в известие, изпратено от Мохамед Джамшиди, един от политическите му съветници.

В различен телефонен диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган Раиси съобщи, че Иран е подготвен да " сътрудничи с Турция и други мюсюлмански страни " за " изпращане на филантропична помощ " за Газа след предстоящото отваряне на пропускателния пункт с Египет.

По време на обиколката си Амир Абдолахиан се срещна с висши чиновници на " Хамас ", отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР