Външният министър на Германия Аналена Бербок иска да задълбочи сътрудничеството

...
Външният министър на Германия Аналена Бербок иска да задълбочи сътрудничеството
Коментари Харесай

Външният министър на Германия иска да укрепи връзките с Австралия и Нова Зеландия

Външният министър на Германия Аналена Бербок желае да задълбочи съдействието с Австралия и Нова Зеландия на фона на настъпателните дейности на китайското държавно управление, съобщи ДПА.

" Географски видяно, ние може да сме на двата края на земното кълбо, само че общите полезности и общите възгледи върху света ни свързват тясно ", сподели в Берлин Бербок, която е един от водачите на немската партия на Зелените, преди да отпътува за едноседмичната си аудиенция в Тихоокеанския район.

Тя изясни, че желае да употребява визитата си " за подсилване на връзките на Германия с нейните сътрудници във връзка с полезностите, които имат стойност на всички места по света ".

" Ние можем да разчитаме един на различен като близки съседи, да се учим един от различен като положителни другари и да се поддържаме като стратегически сътрудници ", съобщи министърката на външните работи на Германия, като посочи, че в тази ситуация дистанцията от над 16 000 километра няма значение.

Бербок означи, че потвърждението на нейните думи са помощта за Украйна, оправянето с възходящата напористост на Китай, съдействието в областта на киберсигурността, както и ограничението на стратегическите зависимости с по-нататъшно задълбочаване на комерсиалните взаимоотношения.

Германската министърка се чака да участва през днешния ден на гала по връщането на културни артефакти от страна на Германия на туземците от племето Каурна - част от коренното население на Австралия, в института за аборигенски проучвания в австралийската столица Канбера. Става въпрос за четири артефакта от музея " Граси " в Лайпциг, молбата за чието връщане бе подадена през 2019 година Това са дървен меч, копие, рибарска мрежа и сопа.

В сряда, в границите на визитата на Бербок, е планувана среща с министърката на външните работи на Австралия Пени Уонг в Сидни. Съединени американски щати, Англия и Австралия сътвориха алианс по въпросите на сигурността под името АУКУС от абревиатурите на латиница на трите страни. Предвидено е и посещаване на представителката на немското държавно управление във Фиджи в края на седмицата.

ДПА съобщи още, че полетът на Бербок до Тихоокеанския район е имал затруднения поради механически проблеми през днешния ден сутринта. След нормален престой в Абу Даби за презареждане с гориво при излитането от ОАЕ самолетът е имал проблеми с предкрилките, които не са разрешили на машината да доближи нужната си височина и съответна скорост. Машината, която бе заредена за съвсем 14-часовия полет от Абу Даби до Австралия, е била принудена да кръжи близо два часа над ОАЕ, с цел да изхвърли към 80 тона гориво.

Според военновъздушните сили на Германия самолетът с Бербок надали ще може да излети през днешния ден за Австралия, където трябваше да кацне към 22:30 ч. локално време. ДПА отбелязва, че освен това състояние цялата тихоокеанска обиколка на немската външна министърка се оказва под въпрос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР