Външният министър на Естония нарече провокация твърденията, че определената от

...
Външният министър на Естония нарече провокация твърденията, че определената от
Коментари Харесай

Русия твърди, че убийцата на Даря Дугина се е укрила в Естония

Външният министър на Естония назова " провокация " изказванията, че избраната от Москва за килърка на Даря Дугина е напуснала страната през границата с Естония.
Федералната работа за сигурност на Русия обвини Украйна за атентата с кола бомба и уточни за извършител жена на име Наталия Вовк. Тя посетила фестивал, на който била и Дугина във вечерта на убийството. От Москва разпространиха хипотетични фрагменти на дамата от момента, в който напуснала страната с щерка си през границата с Естония.
В понеделник управляващите в балтийската страна обявиха, че не са получили никакви публични претенции от Москва за нападението. И допълниха, че могат да споделят информация за хората, влизащи в Естония, само че в тази ситуация Федералната работа за сигурност на Русия не дава отговор на условията за това.
Руски медии разпространиха и изказванието, че Наталия Вовк е член на  " Азов ". От украинския батальон отрекоха. А от Киев на собствен ред споделиха, че " съветската агитация живее в фиктивен свят ".
В памет на Дугина беше проведен помен. Руският президент Владимир Путин назова атентата " грозно и брутално закононарушение " и издаде декрет за посмъртно почитане на 29-годишната жена с медал за смелост.
Дугина е дъщеря на наричания  " мъдрец на Путин " Александър Дугин. 

 
Тя не се опасяваше. В последния ни диалог сподели: " Татко, усещам се като войник, като воин. Искам да съм такава, не желая друга орис. Искам да съм с моя народ, с моята страна “.
Александър Дугин, татко на Даря Дугина

По-рано проверяващи в Русия споделиха, че убийството покрай Москва е планувано и поръчково. А някогашен съветски народен представител разгласи, че партизани от организация на име Национална републиканска войска поемат отговорност за нападението.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР