Външните министри на страните от ЕС постигнаха единодушно съгласие за

...
Външните министри на страните от ЕС постигнаха единодушно съгласие за
Коментари Харесай

ЕС и САЩ обявиха новите санкции срещу Русия

Външните министри на страните от Европейски Съюз реализираха единомислещо единодушие за налагането на наказания против Русия поради признаването на сепаратистките райони в източната част на Украйна – Луганкс и Донецк и разполагането на войски там. Очаква се следващите стопански рестрикции против Кремъл да влязат в действие през идващите часове, написа Reuters.

Единодушно се договорихме за първичен пакет от наказания, който ще ѝ нанесе съществени вреди “, съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан пред кореспонденти след срещата на висшите дипломати в Париж.

Той упрекна Русия в нарушение на интернационалното право и несъблюдение на поетите от нея задължения.

Пакетът от наказания включва заледяване на всички активи, които са в Европейски Съюз, на членовете на долната камара на съветския парламент, които гласоподаваха в поддръжка на признаването на отделилите се райони.

Наказателните ограничения засягат още съветския банков бранш и отбранителната промишленост. На европейските вложители се не разрешава да купуват съветски държавни облигации. Проектът за орязване на достъпа на съветските банки до системата за разплащания SWIFT не е част от санкционния пакет.

Министрите се договориха да включат в санкционния лист 27 физически лица и компании, които играят роля за подкопаването на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна.

Първо, законодатели, виновни за опасността против Украйна, също работещи в бранша на защитата, забъркани в инвазия и дестабилизиращи дейности и такива, които водят осведомителна война против Украйна. Както и банките, които финансират законотворци и други интервенции на тези територии “, добави външният министър.

Той добави, че глобите са ориентирани и към търговията сред двете сепаратистки области и Европейски Съюз, а също по този начин лимитират опциите на ръководещите в Русия да набират капитали на финансовите пазари в Европейски Съюз.

Руският президент Владимир Путин към този момент не е включен в листата. Очаква се глобите да влязат в действие през идващите часове.
Съединени американски щати срещи Русия
Ако Русия продължи с дейностите си в Украйна ние ще наложим още наказания ", съобщи американският президент Джо Байдън, който направи изказване във връзка със обстановката в Украйна.

Това е първото му обществено изявление, откакто Владимир Путин призна Донецката и Луганската национални републики за самостоятелни страни.

Байдън съобщи, че Русия е почнала инвазия в Украйна, което постанова нуждата от наказания. Те ще забранят на американските финансови институции да обработват транзакции за съветската държавна корпорация за развиване VEB.RF и за военната банка. Освен това се не разрешават и нови вложения, търговия и финансиране, осъществени от физически лица от Съединени американски щати в двата отделили се района в Източна Украйна.

Байдън също по този начин разгласи, че Съединените щати ще вкарат всеобхватни наказания върху държавния дълг на Русия.

Това значи, че сме отрязали съветското държавно управление от западното финансиране “, сподели Байдън. „ Тя към този момент не може да събира пари от Запада и не може да търгува с новия си дълг на нашите или на европейските пазари. “

В допълнение към глобите против VEB и съветския дълг, Байдън сподели, че в идните дни ще глоби обособени руснаци от вътрешния кръг на Путин.

„ В идващите дни ще бъдат глобени съветските елити и членовете на техните фамилии, които споделят корупционните облаги от политиката на Кремъл “, добави той.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР