Външните министри на страните-членки в НАТО заседаваха отделно по време

...
Външните министри на страните-членки в НАТО заседаваха отделно по време
Коментари Харесай

Столтенберг: Ситуацията в Западните Балкани става опасна

Външните министри на страните-членки в НАТО заседаваха настрана по време на срещата на Северноатлантическия съвет в Рига, отдадена на обстановката в Западните Балкани, която Алиансът смята за тревожна.

„ Регионът на Западните Балкани е от огромно значение за нас. Наблюдаваме обезпокоително развиване на обстановката, чуваме рискова изразителност в Босна и Херцеговина, има напрежение сред Белград и Прищина, промените са в застой, а задграничните участници усилват интензивността на злонамерените си дейности в района “, уточни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в речта си при откриването на форума. По думите му

НАТО и Европейският съюз работят в тясно съдействие за положителното на района, в това число за Босна и Херцеговина и в Косово.

Столтенберг напомни и военните интервенции на НАТО в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век, които съгласно него са " помогнали за установяването на мир в района ".

На министерската среща на НАТО е участвал и Жозеп Борел, началник на външната политика на Европейски Съюз и висш представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР