Външните министри на страните-членки на НАТО обсъдиха днес на извънредно

...
Външните министри на страните-членки на НАТО обсъдиха днес на извънредно
Коментари Харесай

България е с НАТО в единството и солидарността срещу предизвикателствата пред сигурността

Външните министри на страните-членки на НАТО разискаха през днешния ден на изключително видеоконферентно съвещание засиленото скупчване на съветски войски по границата с Украйна, както и други аспекти на европейската сигурност , оповестява Министерство на външните работи.

От българска страна присъединяване взе заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова. По време на съвещанието тя акцентира нуждата от предприемането на ограничения за деескалация от страна на Русия .

Предстоящите срещи с Русия в разнообразни формати, в това число съвещанието на Съвета НАТО-Русия на 12 януари 2022 година, са стъпки в вярната посока.
 И на изток, и на запад България желае разговор, акцентира Румен Радев
И на изток, и на запад България желае разговор, акцентира Румен Радев

Никой не е желал нищо от България

Заместник-министър Димитрова съобщи още, че не може да има какъвто и да било компромис с основополагащите правила и документи на европейската сигурност .

Тя препотвърди и основното значение на единството и солидарността в Алианса , в това число посредством осъществяване на всички ограничения за усилване на груповата защита и въздържане по Източния фланг на НАТО.

В рамките на съвещанието външните министри подчертаваха и върху усилване на уговорката към сътрудниците Грузия и Украйна, както и тясната съгласуваност с Европейски Съюз .
 НАТО подготвен за разговор с Русия за Украйна
НАТО подготвен за разговор с Русия за Украйна

Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след края на изключителна виртуална среща на външните министри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР