Външните министри на Г-7, които се срещнаха в Токио, увериха

...
Външните министри на Г-7, които се срещнаха в Токио, увериха
Коментари Харесай

Г-7 ще остане единна в своята твърда подкрепа за Украйна, обяви Япония

Външните министри на Г-7, които се срещнаха в Токио, увериха през днешния ден, че групата ще остане „ единна “ в своята „ твърда поддръжка “ за Украйна в лицето на съветската инвазия, „ даже в актуалната интернационална обстановка “, визирайки спора сред Израел и „ Хамас “, съобщи Франс прес.

Първите дипломати от Г-7 също по този начин увериха, че ще продължат дружно да постановат „ строги наказания “ на Москва, ще ускорят напъните за възобновяване на Украйна в „ средносрочен и дълготраен проект “ и ще продължат „ да работят за кротичък развой “, се споделя в официалното съобщение на японското министерство на външните работи.

Украйна се опасява от ден на ден от умората на страните, които я поддържат, също така нейната контраатака, почнала през юни, до момента има доста лимитирани резултати и вероятността от дълга война на безсилие се усилва.

Въпреки новия спор в Близкия изток, значимо е Г-7 ясно да каже на интернационалната общественост, че нейният ангажимент за поддръжка на Украйна „ в никакъв случай няма да се изчерпи “, по думите на японския външен министър Йоко Камикава, представени в официалното съобщение.

Дипломатически източници оповестиха, че ръководителите на дипломацията на страните от Г-7 (САЩ, Япония, Франция, Обединеното кралство, Германия, Италия и Канада) се стремят през днешния ден, през втория ден от срещата си, да се обединят към апел за филантропични паузи в Газа, опустошавана от  месец поради спора сред Израел и „ Хамас “.

Според дипломатически източник, интервюиран през днешния ден от Агенция Франс Прес, през първия ден от срещата е имало " градивен продан " по тематиката. „ Широко единение “ наподобява се появява също и по отношение на нуждата от „ незабавно “ увеличение на филантропичната помощ за линията Газа, добави същият източник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР