Външните министри на Европейския съюз ще приемат още днес санкции

...
Външните министри на Европейския съюз ще приемат още днес санкции
Коментари Харесай

ЕС решава още днес за санкциите срещу Русия

Външните министри на Европейския съюз ще одобряват още през днешния ден наказания против Русия поради признаването на украинските сепаратистки райони и последвалото разполагане на войски на територията на Украйна. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, представен от " Франс прес ".

" Разбира се, нашият отговор ще бъде под формата на наказания, чийто размер ще решат министрите... Сигурен съм, че ще има единомислещо решение ", уточни той пред кореспонденти в Париж.

Борел означи, че текстът с вероятните ограничения се приготвя от сутринта, до момента в който министрите участват на конгрес на Европейски Съюз за съдействието с Индо-Тихоокеанските страни във френската столица.

Самото решение ще стане ясно този следобяд на незабавно съвещание на външните министри от Европейски Съюз в Париж.

Очакванията са Европейският съюз да излезе със наказания против Русия в същия ден, в който наказателните си ограничения ще оповестят също Съединени американски щати и Англия.

Вашингтон към този момент забрани на американски жители да правят всевъзможни финансови покупко-продажби с отделилите се територии в Източна Украйна, чиято самостоятелност беше приета от съветския президент Владимир Путин късно през вчерашния ден.

Малко след изказването си Путин подреди войски да влязат в двата района като част от " миротворческа " интервенция.

Руски войски влязоха в Донбас, а ние считаме Донбас за част от Украйна, акцентира Борел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР