Външни министри на редица държави използваха срещата на Г-20, за

...
Външни министри на редица държави използваха срещата на Г-20, за
Коментари Харесай

Западните външни министри призоваха за край на войната в Украйна

Външни министри на редица страни използваха срещата на Г-20, с цел да подлагат на критика нашествието в Украйна в наличието на съветския си сътрудник Сергей Лавров. Дипломатите от Италия, Канада, Норвегия, Съединени американски щати и Франция бяха измежду тези, които изостриха тона в Рио де Жанейро. Германският външен министър прикани Русия неотложно да приключи войната, която навлиза в третата си година. Освен това посланик номер едно на Бразилия, който е хазаин на срещата, съобщи, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е " неподвижен "  по отношение на споровете в Украйна и в Близкия изток. 
Бразилия е надълбоко загрижена за актуалната интернационална обстановка във връзка с мира и сигурността. Според някои оценки сме достигнали връх на настоящите спорове - повече от 170, като геополитическото напрежение също нараства.
Мауро Виейра, министър на външните работи на Бразилия

Целта на полемиките на външните министри е да приготвят дневния ред за срещата на върха на Г-20, която ще се организира през ноември.
Бразилското председателство на Г-20 се концентрира върху три съществени целта - битката с глада, бедността и неравенството; стабилно развиване в стопански, обществен и екологичен аспект; и промяна на световното ръководство.
Мауро Виейра, министър на външните работи на Бразилия

След среща сред американския държавен секретар и президента на Бразилия - Съединените щати се разграничиха от изказването на Лула да Силва, който съпостави интервенциите на Израел в Газа с Холокоста. По-рано от еврейската страна дефинираха коментара като " антисемитска офанзива ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР