Vanilla Slice, Millefeuille, Tompoes, Kiralyi francia kremes, или Наполеон –

...
Vanilla Slice, Millefeuille, Tompoes, Kiralyi francia kremes, или Наполеон –
Коментари Харесай

Вегетариански Наполеон – оригинален вариант на популярния десерт

Vanilla Slice, Millefeuille, Tompoes, Kiralyi francia kremes, или Наполеон – един от десертите, от които няма да можете да откъснете очите си. Случвало ли ви се е да приготвите неговия зеленчуков вид? Звучи малко извънредно и даже необичайно, само че тази рецепта става все по-популярна измежду тези, които желаят да се откажат от нормалния самун или поничките с най-различни пълнежи.

Нека се опитаме да приготвим Наполеон със спанак, зеле и див чесън! Процесът лишава малко време и има всички шансове да се трансформира в обичаната лека храна на вашето семейство.

Съставки:

Бутер тесто – 500 грамаКраве масло – 2 с.л. Див чесън – 300 грама Спанак – 500 грама Бяло зеле – 1 брой Лук – 1 брой Яйце -1 брой Крема сирене – 300 грама Сол на усет Черен пипер (смлян) на усет

Начин на подготвяне:

Включете фурната и задайте температура от 180 градуса. Вземете хартия за печене и я намажете с олио. Тестото би трябвало да се разточи на фино и да се нареже. Нарежете на 4 елементи (приблизително с идентичен размер). Използвайте вилица, с цел да извършите дребни дупки в тестото. Намажете повърхността на всеки от 4-те правоъгълника с яйце. Сега поставете тестото върху хартията за печене и веднага поставете в авансово загрятата фурна за четвърт час. Измийте листата спанак и дивия чесън. Използвайте кухненска хартия, с цел да ги подсушите бързо и елементарно. След това нарежете листата на линии. Обелете лука и го нарежете на дребни кубчета. Обелете зелето от горните листа, отрежете главата на половина и нарежете зеленчука.Вземете тиган, загрейте маслото в него, с цел да запържите лука. Това ще ви отнеме към 3 минути. В лука би трябвало да се прибавят към този момент нарязаните див чесън, зеле и спанак. Запържете зеленчуците за 1-1,5 минути, като ги разбърквате с шпатула.След това прехвърлете готовата примес в купа. Към нея би трябвало да добавите крема сирене, черен пипер и сол. Разбъркайте съставките.Намажете 3-те приготвени пласта с ароматния заряд и ги сложете един върху различен под формата на торта. Не е належащо да намазвате горния слой.Поставете вегетарианския Наполеон във фурната за още 5 минути, до момента в който соковете попият и започне да ухае на зеленчуци.

Вижте още: Двете на вкусни предписания за зеле за зимата. Опитайте ги!

Тази рецепта ще се хареса освен на феновете на необикновените трансформации на познати ястия. Не забравяйте да кажете на приятелите и сътрудниците си за новата рецепта за Наполеон! Не се опасявайте да употребявате спомагателни съставки, в случай че сте почитатели на зеленчуците.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР