Вандали задраскаха със символа Z фотосите от изложбата Украйна -

...
Вандали задраскаха със символа Z фотосите от изложбата Украйна -
Коментари Харесай

Вандали оскверниха със Z изложба, посветена на войната в Украйна

Вандали задраскаха със признака Z фотосите от изложбата " Украйна - архивите на едно закононарушение " на софийския бул. " Васил Левски ". Това оповестиха уредниците от " Фотофабрика ".

От през вчерашния ден знакът Z е изписан с бял спрей върху някои от фрагментите, както и върху уводния текст към експозицията, казващ, че Русия атакува Украйна на 24 февруари 2022 година и че оттогава, по данни на УНИЦЕФ, всяка секунда едно украинско дете се трансформира в емигрант.

Изложбата ще остане в този си тип още месец, заяви пред Българска телеграфна агенция Еми Барух от " Фотофабрика ". По думите й това единствено по себе си е задоволително мощно обръщение.

" Неслучайно, изложбата е ситуирана на гробницата на Александър Батенберг, който през цялото свое ръководство се пробва да защищити България от въздействието на Русия и в действителност абдикира - заради неспособност да го направи и след упорити опити да бъде свален ", разяснява Барух.

Друга причина за експозицията да бъде определено тъкмо това място, е че тя " гледа " против комплицирано натоварения със символика и несъгласия монумент на руската войска.

" Буквата Z доби алегорично значение откакто танковете, войската на Русия, наемниците на Путин, маркираха по този метод своето настъпление в Украйна. Това не е просто последната писмен знак от една писменост. Това е знак на съпричастност и поддръжка на фашизоидната путинска експанзия против една прилежаща страна ", разяснява Барух.

По думите й тя е знак от хора, които се разпознават с експанзията, каквито съгласно изследванията в България са доста. " България е страната, която заема позорното първо място с хората, които поддържат, безмълвно или не, войната на Путин против Украйна ", споделя Барух пред Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР