Вандали са счупили камерата, която следи за нивото на река

...
Вандали са счупили камерата, която следи за нивото на река
Коментари Харесай

Вандали счупиха камерата, която следи за нивото на река Маринка

Вандали са счупили камерата, която следи за равнището на река Маринка, минаваща през едноименното бургаско село. Това е открито през днешния ден при инспекция на място. Снощи към 21.30 часа камерата за последно е изпратила данни към Центъра за видеонаблюдение, след което е угаснала. Тази заран е открито, че са прерязани и кабелите й. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас, чиято благосъстоятелност е устройството.
Подаден е сигнал до полицията.

За следващ път имаме случай на посягане върху значими датчици на електронната система за ръководство на риска от наводнения, която се ръководи от Центъра за видеонаблюдение. През 2017 година бе открадната камерата на същото място при река Маринка. Тогава я възстановихме, ще го направи и в този момент, сподели кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Възстановени са били и откраднатите от двама мъже камери за следене равнището на езерото Вая през ноември предходната година. Кметът изясни, че това са датчици, които пазят обитаемоте места от наводняване. Такива камери са инсталирани на 22 местоположения в Община Бургас и наблюдават равнището на водата в реки, язовири, езера, има една в региона на Пристанище-Бургас и една на острова "Света Анастасия ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР