Вълната от експулсирания на руски дипломати стигна чак до Нова

...
Вълната от експулсирания на руски дипломати стигна чак до Нова
Коментари Харесай

Нова Зеландия с проблем, не можа да намери руски шпиони

Вълната от експулсирания на съветски дипломати стигна чак до Нова Зеландия и там се натъкна на ненадейно затруднение.

Премиерът на Нова Зеландия, Ясинда Ардерн и министърът на външните работи Уинстън Питърс обявиха, че ще изгонят шпионите на Русия от страната си, в случай че има такива.

Европейски Съюз отзовава за съвещания посланика си в Русия

Борисов: Очаквам ескалация на напрежението

Кои страни гонят съветски дипломати

До този миг повече от 100 съветски дипломати по целия свят, за които се твърди, че в действителност се занимават с шпионаж, ще би трябвало да се върнат в родината си. Тези дейности са отговор на офанзивата с химическо оръжие против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в английския град Солсбъри.

Правителството на Нова Зеландия също осъди нападението и поддържа интернационалните дейности, само че се натъкна на проблем. Оказа се, че в страната няма „ съветски разследващи агенти”.

Руският дипломат в Нова Зеландия бе свикан, с цел да бъде осведомен за сериозната угриженост на управляващите в Уелингтън по отношение на офанзивата в Солсбъри.

„ Докато други страни оповестиха, че експулсират необявени съветски разследващи сътрудници, то управляващите тук не откриха хора, които дават отговор на този профил. Ако имаше, щяхме да предприемем действия”, сподели Ардерн.

„ Като част от нашата непрекъсната поддръжка за Обединеното кралство, дружно със международната общественост, ние ще запазим опцията за бъдещи дейности в развой на преразглеждане и ще останем в стеснен контакт с нашите интернационалните партньори”, уточни Питърс.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР