Вълна от коментари във Фейсбук предизвика свиканото заседание на Консултативния

...
Вълна от коментари във Фейсбук предизвика свиканото заседание на Консултативния
Коментари Харесай

Мрежата в недоумение: Новината от КСНС при Радев, е че няма новина

Вълна от мнения във Facebook провокира свиканото съвещание на Консултативния съвет при Румен Радев по тематиката " Интегриране на Западните Балкани в Европейски Съюз. Роля на Република България в разширението на Европейски Съюз и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания ".

Заседанието продължи към 6 часа, макар поръчките на държавното управление, че няма смяна на позицията по отношение на участието на РМС в Европейски Съюз, като такава в действителност нямаше. Според коментаторите новината от КСНС е, че всички партии са препотвърдили рамковата декларация на 44-ото Народно заседание във връзка с Северна Македония и, че действително вест няма. Други иронично пишат, че договарянията в Женева сред Съединени американски щати и Русия са почнали, протекли и свършили, а КСНС в България е траяло часове.

Вижте и мненията:

Виктор Димчев:

Шест часа договаряния на КСНС, никакъв резултат - позицията е същата.

Предстои да създадем разбор.

За задачата измиваме Асен и Кирил, и дружно ги пращаме в РСМ с цел да проучват на място.

Руснаците споделят на това " Хотели по какъв начин лучше, получилось по какъв начин всегда ".



Явор Дачков

След декларацията на КСНС, прочетена от президента Радев на шестия час от началото му, не стана ясно за какво бе призован този КСНС. И за какво продължи шест часа:)



Любо Огнянов :

Всички партии в КСНС препотвърдиха рамковата декларация на 44-ото Народно заседание във връзка с Северна Македония



Виктория Георгиева

Дали по публичната телевизия в Македония биха дали думата на човек, отявлено защитаващ българската позиция? И дали в някои от техните медии непрекъснато може да четете разбори и разсъждения какъв брой изостанала е позицията на страната им? А дали техни историци и общественици вършат подписки в поддръжка на българската позиция, наричайки тяхната последна и националистическа?

А заради каква причина се привиква КСНС по тематиката за Македония? Какво още има да се бистри или утвърждава? Нима позицията ни не е ясна и белким би трябвало да я обясняваме или смекчаваме?

Посещението на Кирил Петков в Скопие също е безумно. Ние ли чакаме да влезем в Европейски Съюз, с цел да им върви министър-председателят ни на крайници?

Темата за Македония е една от дребното, по които има безапелационен публичен консенсус. Но с идването на новото държавно управление, както и със поръчките на Петков, навлязохме в нова фаза. Ако си мислите, че няма нищо неприятно по някои медии и малките екрани да се чува и другата позиция, тъй като плурализмът го изисква, значи сте наивници. Моментът, в който към този момент и обективната истина е обект на полемики, е повратен.

От известно време медиите дават много необятно поле на изява на някои извънредно неприятни особи - македонисти и българофоби, които ни заливат с крайни и грозни внушения, в опитите си да проработят хонорарите си, които видно им се заплащат въпреки това.

То не бяха подписки от " общественици ", джавкане по тематиката от псевдоисторици, опити да ни наведат или слагат в поза сутерен.

За сходни особи националният интерес не значи нищо. Българският, де. Те ни приказват за македонска нация и македонски език, гневно бълвайки неистини и агитация. Но в действителност най-безумно е държанието на медиите, които дават естрада на брътвежите им. Всъщност не безумно, позорно и предателско...

Николай Облаков:

Преговорите в Женева сред Съединени американски щати и Русия започнаха, протекоха и свършиха, а КСНС в България към момента продължава

Димитър Панчев, студент в I курс в Историческия факултет на СУ

Кадри от днешния митинг пред Президентството на Република България, проведен от Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация, в който взех присъединяване като жител.

Като студент по „ История и геополитика на Балканите “ нямаше по какъв начин да пропусна това мероприятие, защото както самичък заявих пред няколко кореспонденти на събитието, Република Северна Македония няма място в Европейския съюз преди да се откаже от всички операции и фалшификации на българската история.

Като един предстоящ историк смятам за собствен дълг да защитя българската история от възможни похищения.

Българските ръководещи не би трябвало никога да скланят глава пред Скопие по отношение на историята, защото тя е част от българската национална еднаквост, паралелно с езика и културата.

Предадем ли историята си, на процедура ще нанасем непоправима вреда върху българската национална еднаквост, а това би изложило националната сигурност на България пред неизбежни рискове.

Позиция на Dimitar Panchev - студент в I курс в Историческия факултет на СУ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР