Валери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската

...
Валери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската
Коментари Харесай

Валери Симеонов за оставките в кабинета: Изненадан съм

Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 съобщи, че е сюрпризиран от решението на премиера да изиска оставките на тримата министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Научил за желаните оставки от новините на Българска национална телевизия.

Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, водач на НФСБ:
- Трудно ми е да направя какъвто и да било коментар, аз научих от Българска национална телевизия за тези оставки, поискани оставки. Какво да ви кажа? Чувствам се като в някакво дежавю.

Българска национална телевизия: Изненадан ли сте?
Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, водач на НФСБ:

- Ами естествено, че съм сюрпризиран. Както в тази ситуация с злополуката при Своге, когато без да бъдем известени, бяха уволнени трима министри, оставките на трима министри, същото се повтаря и в този момент. Какво да ви кажа? Тогава имахме много съществени диалог и с господин Борисов във връзка с най-елементарна съдружна нравственос, както и съблюдаване на съдружното съглашение, за следващ път го нарушава. Аз нямам нищо срещу, тези министри са от квотата двамата особено са от квотата на ГЕРБ, третият е от квотата на Атака. Вече не е в обединението, само че има експлицитен текст в съдружното съглашение, че при кадрови смени би трябвало да се уведомява съответния съдружен сътрудник, което за следващ път не се случва, тъй че на следващия ден това ще бъде един от въпросите, които аз персонално ще слага на господин Борисов, тъй като що за коалиция е това, в която не се съблюдава най-елементарна такава съдружна нравственос.

Българска национална телевизия: Според вас тези оставки дали ще успокоят протестиращите?
- Естествено, че няма да ги успокоят, ще налеят бензин в огъня. Това ще стане. С други думи ще ентусиазират още повече улиците.

Българска национална телевизия: И евентуално ще се върви тогава към може би оставка на целия кабинет ли?

-Естествено. Натам отиват нещата. Но отново не желая да задминавам събитията. Утре ще имаме съдружен съвет, ще обсъдим тези въпроси, в това число и за въпросните оставки.

Българска национална телевизия: Смятате ли, че това е положително време сега за подаването на оставки на целия кабинет Борисов?

-Добро, неприятно време, не съм аз индивидът, който ще дефинира времето.

Българска национална телевизия: Изчерпана ли е обединението?

- Имаме някаква съдружна формула, всеки си има неговите представители, с изключение естествено на НФСБ, тъй като ние и министър нямаме дори, само че няма значение, не е това въпросът, въпросът е, че има несъмнено определено от националното заседание държавно управление, то би трябвало да работи съгласно някакви закономерности, съгласно нашето съдружно съглашение, тъй че не мога да предвидя по какъв начин ще се развият нещата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР