Валери Симеонов е все по-активен участник в скандала Апартаментгейт, но

...
Валери Симеонов е все по-активен участник в скандала Апартаментгейт, но
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 11 април

Валери Симеонов е все по-активен участник в абсурда " Апартаментгейт ", само че предизвиквайки инспекции към свои сътрудници, съумя да притегли вниманието на прокуратурата и антикорупционната комисия и към личните си недвижими парцели. Така някогашният вицепремиер се причисли към групата на разследваните за съмнителни имотни покупко-продажби политици.
Нека забележим какви са главните тематики в печата на днешния 11 април.
Вестник " Сега "
Вестникът написа за подготвяния нов медиен закон, който на процедура ще засегне всички медии в България. Управляващите бързат да изработят и вкарат законодателни промени, които ще им разрешат да управляват и интернет уеб страниците, а освен малките екрани и радиата. Съвет за електронни медии също няма самообладание да получи правото да управлява уеб страниците, които са главен източник на информация за мнозина.
Властта се заема да се бори с " лъжливите вести " и медиите, които " подлагали на линч " политиците, а Вътрешна македонска революционна организация даже желае специфичен указател на българските уеб сайтове, следен от Съвет за електронни медии.
Вестник " 24 часа "
Въпреки новите правила на КЕВР за премерване на електрическата енергия кражбата на ток е по-изгодна, в сравнение с цените, по които заплащат постоянните консуматори. Независимо от законовите промени в последните години, кражбите на ток освен че не са изолирани, а са се нараснали.
Новите крадци обаче не са роми, а бизнесът, излиза наяве от изнесени данни на електроразпределителните сдружения. Те регистрират, че под 10% от кражбите се правят от роми, а над 50% - от хотели, заводи, заведения за хранене. Оказва се, че дневната цена на фирмите е по-висока от тази за крадена сила. Манипулират се даже така наречен умни електромери, като това даже се е трансформирало в бизнес. Енергодружествата още веднъж упорстват за по-строги наказания при обири на кабели и консумативи от оборудванията им.
Вестник " Монитор "
Секретната връзка, с която разполагат екипите на жандармерията, Гранична полиция и Агенция „ Митници “, ще бъде усилена двойно по границата с Гърция. Това планува проект на Министерство на вътрешните работи за тази година, написан от вътрешния министър Младен Маринов.
Капацитетът на системата ТЕТРА, която има директна връзка с Шенгенската осведомителна система и посредством нея могат да се водят криптирани диалози, които са непроследими, ще бъде нараснал с 50% в региона на Благоевград, който е наоколо до Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата на границата с Гърция, и с цели 75% в региона на Смолян, който е на към 40 км от другата ни граница с южната ни съседка при Рудозем и Златоград. Смолян се счита и за контактна точка на незаконните мигранти, които влизат от Турция.
Вестник " Труд "
Изплащането на пенсиите на хората, които в този момент са на към 45 години, ще бъде най-трудно, излиза наяве от планове на Сребърния фонд за положението на пенсионната система. Затова, в случай че хората на междинна възраст желаят да имат прилични средства на старини, би трябвало да стартират сами да икономисват още от през днешния ден, поучават финансисти. Вестникът проучва провокациите пред пенсионната система в идващите десетилетия, формулите за преизчисление на пенсиите и сметките в частните пенсионни фондове и средствата в Сребърния фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР