Валери Жаблянов си е построил вила в луксозния квартал Симеоново

...
Валери Жаблянов си е построил вила в луксозния квартал Симеоново
Коментари Харесай

Валери Жаблянов си построил вила в Симеоново от заеми, но не декларирал такива

Валери Жаблянов си е построил вила в първокласния квартал Симеоново за 360 000 лева, предава " Биволъ ". В декларацията на депутата от 2013 година обаче няма информация за строящата се постройка, само че през 2014 година той афишира “осъществено право на градеж ” за общо 360 000 лева за него и брачната половинка му. Като генезис на средствата е посочено, че те идват от “заем и спестявания ”.

От подобен заем обаче няма и диря в оповестените от Жаблянов заявления, написа " Биволъ ". Декларираният ипотечен заем от ДСК за 67000 лева е за закупуване на напълно различен парцел – апартамент в кооперация, която се намира в кв. Крива река, демонстрира информация в Имотния указател.

Жаблянов става народен представител през 2013 година, само че още през март 2012 година на фамилния имот в влиятелния квартал Симеоново тече строителство, демонстрират фрагменти на Google мапс.

Строежът е приключен и вилата е обзаведена към началото на 2014 година За това свидетелства престъпната хроника, съгласно която на 11 февруари 2014 година жилището на Жаблянови е обрано и са отмъкнати бижута и техника.

В първите месеци на ръководството на ГЕРБ през 2009 година министър Трайчо Трайков уволнява шестима от Дирекцията “Европейски фондове за конкурентоспособност ”, която дава отговор за осъществяването на Оперативна стратегия “Конкурентоспособност ”. Сред уволнените е и шефката на дирекцията Ивет Жаблянова - брачната половинка на депутата. Посочената от министъра причина е “конфликт на ползи ”. Не е известно с какво се е занимавала Ивет Жаблянова, откакто отива на трудовата борса. В Търговския указател няма диря от нейни компании с сполучлив бизнес. Единствената компания с нейно присъединяване е заличена през 2008 година, написа още " Биволъ ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР