Валентина Шевченко (15-3) се провъзгласи за основна претендентка на Ultimate

...
Валентина Шевченко (15-3) се провъзгласи за основна претендентка на Ultimate
Коментари Харесай

Шевченко премаза Качоейра в еднопосочна кървава афера

Валентина Шевченко (15-3) се прогласи за съществена претендентка на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория муха, откакто записа брутална победа над бразилката Пресила Качоейра (8-1) в борба, която трябваше да бъде прекъсната доста по-рано.

Шевченко, за която това беше дебют в тази категория, завоюва срещата посредством захват за задушаване (риър нейкед чоук), само че не и преди този момент да нанесе голямо количество удари в лицето и тялото на съперничката си. В последна сметка статистиката за сполучливо пласирани удари е умопомрачителна - 230:3 в нейна изгода.

"Подготвях се доста съществено за този дуел, тъй като знам, че тук лесни срещи няма. Сега обаче най-вълнуващо за мен е моето показване и по какъв начин в тази категория (муха) се усещам толкоз мощна, колкото в никакъв случай не съм се чувствала в категория петел.

С тази впечатляваща победа на Шевченко в новата дивизия, някогашната претендентка в категория петел най-вероятно много бързо ще получи късмет да се бие за купата, където за момента шампионка е Нико Монтаньо.

Монтаньо стана първата шампионка в историята на UFC в категория муха, откакто надви посредством съдийско решение над Роксан Модафери през декември предходната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР