Валентина Димитрова завърши на 31-o място в преследването на 10

...
Валентина Димитрова завърши на 31-o място в преследването на 10
Коментари Харесай

Валентина Димитрова се нареди 31-а в женското преследване от Световната купа по биатлон в Хохфилцен

Валентина Димитрова приключи на 31-o място в преследването на 10 км за дами по време на втория кръг за сезона на Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

Българката повали 18 от 20 цели и финишира за 33:33.7 минути, изоставайки на близо 4 минути от победителката Елвира Йоберг (Швеция). Така Димитрова заслужи точки за генералното класиране в четвърто следващо съревнование този сезон.

В челото Елвира Йоберг сграбчи първия си триумф през сезона и общо осми в кариерата, откакто бе най-бърза по трасето и позволи единствено един пропуск при четирите си визити на огневия рубеж.

Лена Хеки-Грос от Швейцария изпревари във заключителен спринт победителката в спринта Ингрид Тандреволд (Норвегия) в битката за второто място, като и двете приключиха с 19 от 20 на стрелбището и финишираха на малко над 10 секунди от победителката Йоберг.

В генералното нареждане за Световната купа след пет надпревари лидерка е Ингрид Тандреволд с 271 точки, пред Лу Жанмоно (Франция) с 251 точки и Лиза Витоци (Италия) с 249. Валентина Димитрова пък за момента заема 32-ото място с 54 пункта.

По-рано през днешния ден в мъжкото гонене Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) сграбчи първата си победа за сезона в Световната купа, до момента в който българските представители Владимир Илиев и Антон Синапов се подредиха надлежно 50-и и 55-и.

Световната купа в Хохфилцен приключва в неделя с щафетите за мъже и за дами.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР