Валенсия спечели по категоричен начин местното дерби с Леванте, постигайки

...
Валенсия спечели по категоричен начин местното дерби с Леванте, постигайки
Коментари Харесай

Валенсия взе дербито с Леванте по категоричен начин

Валенсия завоюва по безапелационен метод локалното дерби с Леванте, постигайки триумф с 3:1 на “Местайя”. “Прилепите” бяха по-добрият тим в конфликта от 32-ия кръг на Примера дивисион и прибавиха значими три точки в актива си. И четирите попадения в дуела бяха маркирани от играчи в бяло. Санти Мина (2 и 63) и Гонсало Гедеш (57) осъществиха трите гола във вратата на Леванте, а за попадението за гостите бе автогол на Карлос Солер (56).

Валенсия поведе още във 2-ата минута на мача, когато Гонсало Гедеш центрира в наказателното поле и Санти Мина с глава порази вратата за 1:0.

В 56-ата минута Леванте се върна в мача по чудноват метод след автогол на Карлос Солер, който вкара в личната си врата след центриране от корнер.

Само минута по-късно Солер изкупи грешката си като направи асистенция за Гонсало Гедеш, който вкара за 2:1. Той го изведе на скорост в наказателното поле, а португалецът с диагонален удар от дребен ъгъл още веднъж изведе домакините напред в резултата.

В 63-ата минута “Прилепите” вкараха и трети гол, с който подпечатаха триумфа си. Удар на Солер от близко се отби от гредата, само че Санти Мина бе заел добра позиция и от близко довкара кълбото в мрежата за крайното 3:1.

Така Валенсия събра актив от 49 точки и излезе на 6-ото място в класирането, като продължава борбата за топ 4, като изостава единствено на 3 точки от четвъртия Севиля. Леванте пък се намира на 16-ото място с 33 точки и няма победа към този момент 8 следващи мача.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 32 кръг, неделя 14 април  Валенсия 3:1краен резулат  Леванте
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР