Валежите в страната спряха, макар и временно. Ето и внушителните

...
Валежите в страната спряха, макар и временно. Ето и внушителните
Коментари Харесай

По-топло време утре

Валежите в страната стопираха, въпреки и краткотрайно. Ето и внушителните количества, които паднаха през тази валежна конюнктура - 62 литра на кв.м. в Карнобат, над 40 литра в Сливен, Шумен и Чирпан.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, със слаб, в Североизточна България - сдържан южен вятър. Минималните температури ще са сред 0° и 5°.

Утре ще има повече облаци от през днешния ден, само че ще бъде малко по-топло, с оптимални температури сред 12° и 17°. Около и след обяд облачността ще се усили, по-значителна ще е над югоизточната половина от страната, където тук-там ще превали дъжд.

В планините ще има променлива, след обяд по-често забележителна облачност и на доста места ще има слаби превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще е прекомерно високо - на 2000 метра надморска височина.

Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър, температурите ще се покачат оптималните в курортите ще бъдат сред 6 и 8 градуса, в региона на Алеко - към 4.

В северозападните региони от Балканите ще бъде прохладно, облачно, с превалявания, най-вече от сняг, тук-там обилни. През втората половина на деня валежи от дъжд ще има в югоизточните региони от полуострова. Ветровито, по-студено от нормалното и тук-там с валежи, ще бъде в по-голямата част от Западна и Централна Европа. Значителни превалявания и мощен вятър се чакат на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия.

У нас в сряда ще застудее, на доста места още веднъж ще завали дъжд, като в Северна и Западна България ще се примесва и със сняг. В четвъртък единствено на обособени места ще превали едва, само че ще остане студено с минимални температури и под нулата и оптимални - сред 5° и 10°. В петък и събота ще има повече слънчеви часове и постепенно ще се затопля.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР