Вълчо Арабаджиев остава в ареста. Решението взе Специализираният наказателен съд,

...
Вълчо Арабаджиев остава в ареста. Решението взе Специализираният наказателен съд,
Коментари Харесай

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Вълчо Арабаджиев остава в ареста . Решението взе Специализираният углавен съд, който не одобри обжалването на отбраната за смяна на мярката на Арабаджиев в по-лека.

Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения - укриване на налози и пране на пари.

 Продължава делото против Арабаджиев
Продължава делото против Арабаджиев

Вечерта на 20 май 2008 година разчлененото тяло на жертвата е открито в кофа

Припомняме, в края на август при спецоперация в офиси в столичния хотел " Маринела " и в пловдивския хотел " Марица " бяха задържани 10 души, измежду които беше и синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо .

Защитата изиска от съда да не се взима каквато и да е мярка за неотклонение против обвинения с претекст, че не е направил никакво закононарушение и не е знаел нищо за пари в касетки.

Според юрист Илиян Василев самото държавно обвиняване се лашка и инкриминира личните си съмнения в доказателствата по делото. По думите му прокуратурата не е в положение да уточни нито едно осъществено закононарушение (от обвинения - б.р.) през последните години .

Защитата отсече, че обвиненият се държи като пленник от българската страна, с цел да се намерят неговите родители - Ветко и Маринела Арабаджиеви .

От държавното обвиняване държат на тежестта на събраните доказателства и все по-отчетливо се обрисуват съмненията за осъществените от обвинения закононарушения срещу данъчната система.

Защитата на Арабджиев сигнализира за утежняване на здравословното положение на обвинения и изиска да бъде направена сложна съдебно-медицинска експертиза. Съдът не почете настояването, само че одобри показаните от тях писмени доказателства по делото.

 Прокуратурата запечата пречиствателната станция на Арабаджиев на Обновена
Прокуратурата запечата пречиствателната станция на Арабаджиев на " Елените "

Станцията има неплатени санкции за 7 млн. лева

От своя страна обвиненият Вълчо Арабаджиев съобщи, че в никакъв случай не е мислил да се укрива, да прави ново закононарушение и това в никакъв случай не му е минавало през мозъка . Той желае да бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение от наложената му.

Съдът не пусна Вълчо Арабаджиев от арест с аргумента, че от материалите по делото е видно, че обвиненият е направил закононарушението, за което е упрекнат . Според съда обвиненият няма заплаха да се укрие, само че има такава за осъществяване на ново закононарушение.

Решението на съда може да бъде обжалвано в три дневен период пред Апелативния профилиран углавен съд.

 Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви към този момент са на уеб страницата на Интерпол
Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви към този момент са на уеб страницата на Интерпол

Издирват се публично с алена бюлетина

Припомняме, Интерпол издаде алена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви .

След първичния арест Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха пуснати под парична гаранция от спецсъда, само че Апелативният спецсъд ги върна в ареста.

 59% от българите не чакат присъди за Баневи, Арабаджиеви, Стайкови...
59% от българите не чакат присъди за Баневи, Арабаджиеви, Стайкови...

Българите виждат повече корупция, макар шумните акции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР