Ваксините срещу COVID-19 на Пфайзер и Модерна, които използват иРНК

...
Ваксините срещу COVID-19 на Пфайзер и Модерна, които използват иРНК
Коментари Харесай

Кои ваксини са най-подходящи за бустерна доза?

Ваксините против COVID-19 на " Пфайзер " и " Модерна ", които употребяват иРНК технология, обезпечават най-силно влияние върху равнищата на антитела при банкет 10-12 седмици след втора доза ваксина, съобщи Ройтерс.

Те бяха представени като съображение на решението на английските управляващи да предлагат за бустерна доза иРНК-ваксините, като данните от проучването се разгласяват в този момент.

Данните сочат, че шест от седемте изследвани бустерни ваксини усилват имунитета след първична имунизация с препарата на " Пфайзер " / " Бионтех ", а всичките седем укрепват имунитета след две дози от имунизацията на " АстраЗенека ".

" Трета доза ще бъде ефикасна за доста от имунизациите, които тествахме и в доста разнообразни комбинации ", сподели проф. Сол Фауст, имунолог от университета на Саутхемптън и началник на проучването.

Проучването е открило, че цялостна или половин доза от препарата на " Пфайзер " или цялостна доза от този на " Модерна " обезпечава дейно укрепване на равнищата и на антитела, и на Т-клетки, без значение дали първите дози ваксини са били на " Пфайзер " или на " АстраЗенека ".

При използване на имунизациите на " АстраЗенека ", " Новавакс ", " Джонсън енд Джонсън " и " Кюървак " като бустери, те усилват антителата след която и да е от в началото поставените ваксини, въпреки и в по-ниска степен.

Препаратът на " Валнева " усилва антителата при хора, имунизирани в началото с " АстраЗенека ", само че не работи като бустер на приелите " Пфайзер ".

Изследването демонстрира още, че бустерните дози оказват помощ за генерирането на сериозен Т-клетъчен отговор против разновидностите Бета и Делта на новия ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР