Ваксините, които се използват в България са на най-високо ниво

...
Ваксините, които се използват в България са на най-високо ниво
Коментари Харесай

Д-р Дариткова: Ваксините, които се използват в България, са на най-високо ниво

Ваксините, които се употребяват в България са на най-високо равнище и подсигуряват сигурност на децата и жителите. Ваксините се създават от водещи фармацевтични компании, които са подложени на непрекъснат надзор. Това сподели доктор Даниела Дариткова, ръководител на Комисията по опазване на здравето към 44-то Народно заседание.

Според здравният контрольор доктор Ангел Кунчев родителите, които умишлено отхвърлят да поставят ваксини на децата си, са доста добре проведени, много шумни и дейни в обществените мрежи.

„ Работата с тях е по-трудна, тъй като постоянно са крайни и не разрешават разискване, не одобряват друго мнение “, съобщи доктор Кунчев.

По думите му процентът на родителите, които са изрично против имунизациите, не е толкоз огромен, само че гласността, която те дават посредством обществените мрежи, е доста висока, заради което се основава усещане, че са мнозинство.

Д-р Дариткова сподели, че хората би трябвало да знаят, че въпреки и здрави, като носители на болест, която не са имунизирали, могат да се окажат тежки заразоносители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР