Ваксинираната част от българското население е защитена. Ако 100% от

...
Ваксинираната част от българското население е защитена. Ако 100% от
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: България катастрофира с ваксинационното покритие

Ваксинираната част от българското население е предпазена. Ако 100% от популацията беше имунизирано, през днешния ден умряли от ковид нямаше да има. За страдание, България на фона на Европейския съюз, катастрофира във връзка с имунизационното покритие. Това съобщи в ефира на проф. Илко Гетов – представител на Европейската организация по медикаментите. 

По думите му има леко понижение на имунната резултатност във връзка с „ Делта “ разновидността, само че в последна сметка имунизацията е най-ефективния метод за предотвратяване от ковид. 

„ Има 8 страни в Европейски Съюз, които са взели национално решение да слагат трета доза на избрани групи пациенти. Това са страни като Франция, Германия, Австрия, както и Гърция. Те са си решили казуса с имунизирането на огромна част от популацията и желаят да са сигурни, че няма да има пробив “, уточни проф. Гетов. 

Той изясни още, че налично лекарство в аптеките за профилактика против ковид на този стадий не се разисква. „ В момента има към 200 лечения, които са обсега на научната оценка, които ще се ползват в болнично условия под непоколебим лекарски надзор. „ Ремдесивир “ е първият артикул, позволен юли месец 2020 година, в този момент подновихме неговото позволение за още една година. Той не би трябвало да се употребява безсистемно, може да провокира чернодробни, бъбречни нарушавания “, уточни проф. Гетов. 

За „ Делта “ разновидността той изясни, че е с по-кратък инкубационен интервал, 3-4-5 дни, за разлика от предходните. „ Малко по-различни са признаците, при него съвсем нямаме загуба на усет и подушване, имаме повече кашлица – един общоприет грип “, сподели проф. Илко Гетов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР