Ваксината, разработена съвместно от американската компания Пфайзър и германската Бионтех,

...
Ваксината, разработена съвместно от американската компания Пфайзър и германската Бионтех,
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзър" е показала 90% ефикасност

Ваксината, създадена взаимно от американската компания " Пфайзър " и немската " Бионтех ", е посочила 90% резултатност в границите на третата фаза от клиничните й тествания, оповестиха международните организации.

Нейното деяние е било измерено, като е бил съпоставен броят на инфектираните с COVID-19, които са били имунизирани с препарата, спрямо контролна група, получила плацебо.

Процентът е бил получен седем дни след втората доза и 28 дни след първата имунизация.

Това е промеждутъчен разбор. Тестовете отразяват резултатите от 94 инфектирани в изследване, което обгръща към 44 000 души в Съединени американски щати и пет други страни, написа Асошиейтед прес.

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън назова „ мотив за вяра " новината, че имунизацията за COVID-19 е 90% ефикасна, само че предизвести за дълга борба, която занапред следва.

" Поздравявам брилянтните дами и мъже, които помогнаха за този пробив и които ни дадоха подобен мотив за вяра ", сподели Байдън в изказване.

" В същото време е значимо да се разбере, че до края на борбата против COVID-19 към момента има месеци ", добави той, наблягайки продължаващото значение на носенето на маски в обозримо бъдеще.

Малко по-рано американският президент Доналд Тръмп приветства " страхотната вест ".

STOCK MARKET UP BIG, VACCINE COMING SOON. REPORT 90% EFFECTIVE. SUCH GREAT NEWS!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР